31.8.20

Πάρε και συ το «μπλε χάπι»...

Εδώ και έναν χρόνο η χώρα έχει απογειωθεί: η οικονομία αναπτύσσεται γοργά, αν και με αρνητικούς ρυθμούς, οι επαγγελματίες ακμάζουν, οι εργαζόμενοι ευδοκιμούν. Το βεβαιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Στα «εθνικά θέματα» πάμε από...
νίκη σε νίκη, έχουμε απομονώσει τον Ερντογάν.. (για πολλοστή φορά), αποτρέψαμε τουρκική εισβολή στον Έβρο και μεγαλώσαμε τη χώρα με τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο. Η Ελλάδα αναβαθμίστηκε διεθνώς αφού έχει έναν πρωθυπουργό που μιλάει άπταιστα αγγλικά και φοράει γραβάτα (όταν δεν είναι με το μαγιό σε κάποια παραλία). Η δε «πρώτη κυρία» είναι η πιο κομψή γυναίκα που έχει περάσει ποτέ από αυτόν τον πλανήτη.

Στο μέτωπο της πανδημίας κυριολεκτικά θριαμβεύσαμε, νικήσαμε τον ιό ή μάλλον η κυβέρνηση τον νίκησε και ταυτόχρονα έσωσε τον τουρισμό και την οικονομία. Και αν τώρα επιστρέφει, φταίνε αποκλειστικά οι πολίτες (ιδίως οι νέοι) που συνωστίζονται στα μέρη που τους είπαν ότι είναι οκ να συνωστίζονται, αλλά τέλος πάντων, αυτοί δεν θα έπρεπε να συνωστίζονται.

Στις φυσικές καταστροφές τα έχουμε πάει ακόμα καλύτερα. Αυτές, επί της ουσίας δεν υπάρχουν αφού κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Μπορεί να πνίγονται άνθρωποι, να καίγονται φημισμένα αρχαιολογικά μνημεία, όπως οι Μυκήνες, αλλά από τι στιγμή που δεν παίζουν στα κανάλια, είναι σαν να μη συνέβησαν ποτέ. Άσε που με μια άλλη κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, οπότε τυχεροί και ευλογημένοι είμαστε που έχουμε αυτή την κυβέρνηση.

Πάρε λοιπόν και συ το «μπλε χάπι», μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει τη διάθεση, δες ειδήσεις, διάβασε εφημερίδες, η ζωή στο μητσοτακικό matrix είναι τέλεια. Και αν σε λίγο δεν έχεις να φας, μη σκοτίζεσαι, δες το ως μια χρυσή ευκαιρία να χάσεις τα παραπάνω κιλά και ν’ αποκτήσεις σώμα «λαμπάδα», σαν του πρωθυπουργικού ζεύγους...
Δημήτρης Τσίρκας (fb)

Δεν υπάρχουν σχόλια: