31.8.20

«Hotspot» κορονοϊού η Ζάκυνθος...

Το βρετανικό δίκτυο Sky News έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο καταγγέλλοντας ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, με ένα Βρετανό τουρίστα να υποστηρίζει ότι...
 
οι αποστάσεις είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Αγανάκτηση για τις συνθήκες που επικράτησαν σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου, αλλά και ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού στο νησί. Μία επιβάτιδα, η Στέφανι Γουίτφιλντ, κατήγγειλε ότι ουσιαστικά δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας. Την καταγγελία της επισημαίνουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αναφέρονται και στις συνθήκες που επικρατούν στο νησί.

«Μόλις επιβιβαστήκαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι πολλοί επιβάτες δε γνώριζαν ότι έπρεπε να φορούν μάσκα. Πολλοί την έβαζαν κάτω από το πιγούνι τους ή τη μύτη τους, την έβγαζαν για να μιλήσουν με άλλους επιβάτες, περπατούσαν στο διάδρομο χωρίς μάσκα για να μιλήσουν με άλλους» ανέφερε η Στέφανι Γουίτφιλντ.

Μάλιστα, μιλώντας στο BBC επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία tour operator που είχε οργανώσει το ταξίδι.

«Καθόμουν δίπλα σε ένα κύριο με τη μάσκα στο σαγόνι σε όλο το ταξίδι και το πλήρωμα της καμπίνας δεν του είπε τίποτα» σημείωσε η κα. Γουίτφιλντ.

Η ίδια και ο σύζυγός της μπήκαν σε καραντίνα, έχοντας ήδη εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα, ενώ σχεδόν 200 επιβάτες έχουν μπει σε καραντίνα.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο καταγγέλλοντας ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, με ένα Βρετανό τουρίστα να υποστηρίζει ότι οι αποστάσεις είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Για «εγωϊστές κορονηλίθιους» σε πτήση από ελληνικό νησί προς το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει λόγο η εφημερίδα The Guardian, αναφερόμενη στην καταγγελία της Στέφανι Γουίτφιλντ. Σημειώνει ότι η Tui διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, αφού τέθηκαν σε καραντίνα περίπου 200 επιβάτες.

Φόβους ότι η Ζάκυνθος είναι «hotspot» κορονοϊού επισημαίνει η εφημερίδα Daily Mail. Αναφέρει, ότι πέρα από τα 16 κρούσματα της Covid-19 που εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη πτήση, περίπου 30 άτομα που επέστρεψαν στην Ουαλία από τη Ζάκυνθο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για άτομα που ταξίδεψαν με διαφορετικές πτήσεις και διέμειναν σε διαφορετικές περιοχές του νησιού...

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: