31.8.20

Τα «σωστά μέτρα» του Liberal...

Τα «σωστά μέτρα» του Liberal και τα «καμένα χόρτα» της ΕΡΤ...και τα «καμένα χόρτα» της ΕΡΤ...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Πολύ μου άρεσε το ρεπορτάζ της Αγγελικής Κώττη στο Liberal για την πυρκαγιά στις Μυκήνες: ούτε η ίδια η Λίνα Μενδώνη δεν θα το έγραφε τόσο υποστηρικτικά για τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Δεν είναι λίγο βλέπετε να...
σημειώνεις πως τα αρχαία «Σώθηκαν από την πυρκαγιά λόγω σωστών μέτρων». Τα σωστά μέτρα της κυβέρνησης μας έσωσαν.

To είπε σήμερα και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που έδωσε συγχαρητήρια, όχι στην πυροσβεστική, αλλά στον Νίκο Χαρδαλιά για την έγκαιρη αντίδρασή του.

Καμία ζημιά λοιπόν υποστηρίζουν οι υπουργοί και οι δημοσιογράφοι αν και η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε κατά λέξη: «Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών».

H φωτογραφία (κεντρική) από την «Αυγή», όπως βλέπετε κι εσείς, επιβεβαιώνει υπουργούς και δημοσιογράφους. Αψευδής μάρτυρας (από την ανάποδη).




Δεν πειράζει σκέφτηκα, αν και είναι έγκυρο το ρεπορτάζ του Liberal και μου αρκεί για την ενημέρωσή μου κύριε Πέτσα μου, ας κάτσω να δω και ειδήσεις στην ΕΡΤ, να μάθω κάτι περισσότερο για την πυρκαγιά. Εντάξει, μας είπε το ΑΠΕ-ΜΠΕ γενικά και αόριστα ότι κάηκε μία «αγροτοδασική έκταση στο δήμο Άργους-Μυκηνών» αλλά ήθελα να ακούσω και την ΕΡΤ.

Είχαν περάσει τρία τέταρτα ειδήσεων αλλά για Μυκήνες δεν βλέπαμε τίποτε. Ομως βλέπαμε ρεπορτάζ για τα μπάνια που κάνουν οι Λαρισαίοι σε πισίνες της πόλης. Μην μου πείτε πως δεν είναι πιο σημαντικό;

Στο 44:23 εδέησε επιτέλους να πει η ΕΡΤ πως ξέσπασε φωτιά στις Μυκήνες! Φωτιά που ήταν δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και όχι μέσα. «Κάποιες μικρές ζημιές από χόρτα» είπε κατά λέξη ο ανταποκριτής. Το έβαλαν και ως τίτλο: «Η φωτιά έκαψε χόρτα χωρίς να απειλήσει το μουσείο».

Το ρεπορτάζ κράτησε όλα κι όλα 110 δευτερόλεπτα κι αυτό γιατί εκτός από τα χόρτα έπρεπε να χωρέσουν και την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ξένα ΜΜΕ ωστόσο κινούνταν σε άλλο μήκος κύματος. Και αφιέρωναν μεγάλα ρεπορτάζ στη φωτιά στις Μυκήνες που τους φαινόταν εξωφρενική. Παράδειγμα ο Guardian.



Εδώ όμως έχουμε Στέλιο Πέτσα. Οπότε εξαφανίζονται στα ΜΜΕ από καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια έως μεγάλες πυρκαγιές στις Κεχριές Κορινθίας.

Οσο για τον ίδιο τον Στέλιο Πέτσα, έβγαζε σέλφι στο γυμναστήριο.

Καλά μας κάνουν...



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: