31.8.20

«Πάμε με συμπτώματα στο νοσοκομείο...

...και δεν μας κάνουν τεστ»...

Τουλάχιστον 15 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Ζάκυνθο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tvxs.gr, ενώ όπως ανακοίνωσε ο...
τοπικός τύπος, θετικοί βρέθηκαν και δύο γιατροί του νοσοκομείου Ζακύνθου. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο tvxs.gr κάτοικοι του νησιού, η ανησυχία των κατοίκων και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι μεγάλη, καθώς δεκάδες κάτοικοι και παραθεριστές με συμπτώματα σπεύδουν στο νοσοκομείο ζητώντας να τους κάνουν τεστ, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου τους στέλνει στα σπίτια τους ή στα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν, με τη σύσταση να παραμείνουν σε καραντίνα. 

«Δεν μας κάνουν τεστ. Μας λένε να μείνουμε σπίτι. Και όσοι το κάνουν εντάξει. Οι υπόλοιποι; Γυρνούν στο νησί χωρίς να ξέρουν αν έχουν νοσήσει. Μία φίλη Ζακυνθινή επέμεινε, πήγε και ξανά πήγε μέχρι να της κάνουν τεστ. Ήταν τελικά θετική. Είναι να μην ανησυχείς με αυτή την κατάσταση; Γνώριζαν ότι είχαμε τόσα κρούσματα και δεν ανακοίνωναν τίποτα και τώρα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Χώρια ότι έληξε άδοξα η τουριστική σεζόν νωρίτερα», λέει κάτοικος Ζακύνθου. 

Η Ζάκυνθος από προχθές είναι σε καθεστώς μερικής καραντίνας όπως ο Πόρος και η Λέσβος και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν ήδη σπεύσει κλιμάκια ελέγχου από την Κέρκυρα για ενίσχυση. 

Αυτό για τους κατοίκους των  νησιών μεταφράζεται στην εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων από τις 6:00 π.μ. του Σαββάτου 29 Αυγούστου. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.α. Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επιπλέον παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι σε υποχρεωτική καραντίνα μπήκαν οι περίπου 180 επιβάτες πτήσης από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, αφού σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, επτά εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον κορονoϊό.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του tvxs.gr, είχε αποκαλυφθεί η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικράτησε τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, με πάρτι που γινόντουσαν μεσοπέλαγα σε τουριστικά ημερόπλοια, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και κανέναν έλεγχο από τις αρχές παρά τις καταγγελίες...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: