31.8.20

Εκ δεξιών γκρίνια...

Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, αλλά και δεδομένης της στρατηγικής επιδίωξης του Κυριάκου Μητσοτάκη να «συνομιλεί» με τον χώρο του Κέντρου, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, να μη...
μεταβεί στις γιορτές μίσους στον Γράμμο, που διοργανώνουν απόστρατοι αξιωματικοί για τη νίκη του Εθνικού Στρατού στον Εμφύλιο. 

Εξάλλου, για πολλά χρόνια, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν παρίστατο σε αυτές τις τελετές, ακριβώς για να μην φανεί ότι η εκάστοτε κυβέρνηση ανασκαλεύει παλιά, μα βαθιά, τραύματα. Κι όμως, η απόφαση Μητσοτάκη να πάει πάσο φαίνεται ότι έχει προκαλέσει έντονη γκρίνια στην δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δείχνει «ηττοπάθεια» έναντι της «άλλης πλευράς» και πως «δίνει εξετάσεις στην Αριστερά», όπως έγραψε και ένας αρθρογράφος.

Εξάλλου, αν σκεφτεί κανείς τί έγραφαν ούλτρα δεξιοί βουλευτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είχε ανακοινωθεί η παρουσία Στεφανή στην πρώτη σχετική εκδήλωση. «Η ιστορία δεν ξεχνιέται και δεν ξαναγράφεται, Τιμούμε, χωρίς διάθεση μετεμφυλιακού μίσους, τους ήρωες νεκρούς του ΕΣ στο Βίτσι και στο Γράμμο που θυσιάστηκαν για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη και να μην γίνει Σοβιέτ. Η ιστορία τους δικαίωσε. Αιωνία η μνήμη τους. 

Είμαστε ευγνώμονες», έγραψε στις 22 Αυγούστου ο βοιυλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ενώ ο συνάδελφός του Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν ακόμη πιο αιχμηρός. «Πρώτα κατασκηνώνουν στον Γράμμο, μετά ξεπλένουν το παιδομάζωμα, αλλά εγκαλούν τον ΥΦΥΘΕΠΑ που παρέστη σε τελετή για τη λήξη των επιχειρήσεων ’46-49. Η νίκη του Εθνικού Στρατού επί του ΔΣΕ έσωσε την εθνική ακεραιότητα. Ας μην το ξεχνούν αυτό όσοι συστηματικά ανασκαλεύουν εφιάλτες»! Παράλληλα, ένα φρέσκο «τιτίβισμα» του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε αποτυπώνει πλήρως τη μουρμούρα που εκδηλώνεται στο εσωτερικό της ΝΔ –και δη στη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος. 

«Όταν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κ το ΚΚΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης του Εμφυλίου, χαρακτηρίζοντας (χωρίς αντίλογο) Γιορτή μίσους τις αντίστοιχες των αποστράτων εθνικού Στρατού, και η κυβέρνηση ακυρώνει τη συμμετοχή του υφ.Άμυνας Α.Στεφανή δημιουργείται θέμα! Ηττάται χωρίς λόγο», έγραψε ο Πορτοσάλτε ,με πολλούς «γαλάζιους» να συμφωνούν μαζί του...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: