31.8.20

Ανησυχία για τη Λέσβο...

Εκτάκτως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ελέγχους...

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στη Μυτιλήνη τις τελευταίες εβδομάδες. Γι' αυτό και κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ θα...
μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.   

Μέσα στον Αύγουστο, μάλιστα, είχαν καταγραφεί τα περισσότερα περιστατικά covid-19 στο νησί, που είχε θέσει σε συναγερμό τις Αρχές.

Η ανησυχία βέβαια εστιάζεται και στο γεγονός ότι στο νησί υπάρχει το Κέντρο Φιλοξενίας των προσφύγων όπου οι συνθήκες διαμονής δεν είναι και οι καλύτερες.

Γι' αυτό άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου από το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Ειδικότερα, ισχύει:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24.00 έως τις 07.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. 

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: