4.8.20

Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται πλέον στις τράπεζες...

Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται πλέον στις τράπεζες
Αλλαγές από σήμερα, Τρίτη, στα τραπεζικά καταστήματα, λόγω της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με...
την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι αλλαγές έρχονται μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19»

Έτσι, με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, η ΕΕΤ γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη και μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:


Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.
Η ΕΕΤ καλεί επίσης όποιους επισκέπτονται τραπεζικό κατάστημα να φορά προστατευτική μάσκα και να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: