4.8.20

Σκέψεις για τοπικά lockdown...

Μέγαρο Μαξίμου 
Έτοιμη να πάρει περαιτέρω μέτρα είναι η κυβέρνηση, μετά την ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. Προς το παρόν εστιάζει στα...
μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και θα κρατήσει ως έσχατο όπλο πιο αυστηρές κινήσεις.

Στο επίκεντρο είναι τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά όπου παρατηρείται συνωστισμός. Στη χθεσινή του ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε θα εξεταστούν το ωράριο στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης (μπαρ και κλαμπ) ή περιορισμοί σε τοπικό επίπεδο αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των υφιστάμενων μέτρων.

Ουσιαστικά δηλαδή δεν απέκλεισε τίποτα και μάλιστα συνέδεσε την εφαρμογή πιο «σκληρών» μέτρων με το κατά πόσον θα τηρηθούν πιστά και άρα θα αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και για την απαγόρευση θέσεων ορθίων σε μπαρ κλπ.

Το ωράριο και τα τοπικά lockdown αποτελούν φυσικά και μία απειλή προς τους καταστηματάρχες της εστίασης και των τουριστικών περιοχών, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Το πιο σκληρό είναι να βρίσκεται κανείς στη ΜΕΘ ή να χάνει ένα δικό του άνθρωπο. Επομένως είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε μέτρο, εάν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Για τα πλοία και την αύξηση της πληρότητας στο 80% δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε διάσταση με τους ειδικούς για την αύξηση της πληρότητας.

Πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη εισαχθεί όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στον εξωτερικό χώρο των πλοίων, διότι όπως ανάφερε έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βγαίνουν επιβάτες στον εξωτερικό χώρο χωρίς μάσκα και να συνωστίζονται, ενώ μέσα παραμένουν ελάχιστοι.

Ο κ.Πέτσας δήλωσε όμως ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εξακολουθήσουν να αποτελούν τα πλοία εστία ανησυχίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξαναδεί το θέμα της πληρότητας αλλά σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδειξε να συζητά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο γενικευμένων και οριζόντιων περιορισμών με την επαναφορά των SMS στο 13033 και με αιτιολόγηση μετακινήσεων.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: