24.2.15

Ποιοι την... πέφτουν στον Βαρουφάκη...

ΒΙΝΤΕΟ...
Τα ειρωνικά σχόλια και οι μπηχτές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη από τα διεθνή ΜΜΕ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Αυτή την φορά, σειρά πήραν ο δημοσιογράφος...
της ιστοσελίδας Slate, Eric Le Boucher, και ο κωμικός παρουσιαστής, Τζον Όλιβερ.
Ο πρώτος, σναφερόμενος στη στάση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κατά τις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων ή κατά τις επαφές με ομολόγους του, σημειώνει πως «πέρασε το χρόνο του κάνοντας τον πονηρό στις συνεδριάσεις, στις τηλεοράσεις και στα social media... Περνούσε από ένα αόριστο σχέδιο σε ένα απίθανο σχέδιο, ώστε όλα κατέρρεαν».

Το άρθρο υποστηρίζει πως η Ελλάδα πληρώνει σήμερα πολύ σκληρά τα πολλά λόγια και την «πλήρη ανικανότητά της», καθώς οι λαϊκιστές καταφεύγουν σε περιθωριακούς οικονομολόγους που αποκαλούνται εναλλακτικοί. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς. Ένας από αυτούς τους γκουρού απατεώνες που πάνε από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, που διαθέτουν επιτυχημένα μπλογκ για εναλλακτικούς, αφού δεν διαθέτουν άλλη πολιτική πρόταση. Από τέτοιους είναι γεμάτο το ίντερνετ, έχουν γεμίσει τα λαϊκιστικά κόμματα, εκεί που υπήρχαν άδειες θέσεις από ρεαλιστές οικονομολόγους. Είναι αυτά τα κόμματα που περίμεναν ότι όλοι θα ενθουσιαστούν από την μαγική τους σκέψη».

Κατά το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία απροετοίμαστος. «Πίστευε ότι ο ελληνικός λαός τους ψήφισε και ότι όλοι ο άλλοι λαοί της Ευρώπης είτε θα επαναστατούσαν, είτε θα δέχονταν το νέο πρόγραμμα της "αξιοθαύμαστης κυβέρνησης Τσίπρα"».

Με την Ελλάδα και τον Γιάνη Βαρουφάκη ασχολήθηκε στην εκπομπή του ο κωμικός Τζον Όλιβερ.

Ο διάσημος παρουσιαστής σχολιάζοντας την παράταση του ελληνικού προγράμματος είπε: «Αν αναρωτιέται γιατί η Ευρώπη συμφώνησε, η αλήθεια είναι πως αναγκάστηκε, γιατί αν η (οικονομία) της Ελλάδας καταρρεύσει τότε θα παρασύρει την οικονομία ολόκληρης της Ευρώπης».

Στη συνέχεια ο κωμικός έστρεψε τα βέλη του προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες λέγοντας στη συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup: "Όπως ο Οδυσσέας, έτσι και εσείς πρέπει να δεθείτε στο κατάρτι για να φτάσετε στον προορισμό σας και να αποφεύγετε τις Σειρήνες. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε".

Ο Τζον Όλιβερ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι όλοι σχεδόν οι σύντροφοι του Οδυσσέα πέθαναν ενώ καυτηρίασε και το ντύσιμο του Γιάνη Βαρουφάκη παρομοιάζοντας τον με... θείο του τραγουδιστή Pit Bull.

Μετά το ντύσιμο σειρά είχε η άνεση του υπουργού με τις κάμερες και η χαλαρότητα που δείχνει με τα ΜΜΕ: «Κάποιος που είναι υπεύθυνος για την οικονομία της χώρας του δεν θα έπρεπε να είναι τόσο χαλαρός, σε τέτοιο σημείο, που μάλιστα έκανε και αστεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η χώρα σας είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και εσείς φέρεστε σαν τον μάνατζερ ενός στριπ κλάμπ που δίνει μια ομιλία στο πάρτι για την συνταξιοδότηση του».

Παράλληλα, αναφέρει πως η «οικονομία του πλανήτη εξαρτάται από τον τύπο, για τον οποίο όσα περισσότερα μαθαίνεις τόσο πιο τρομακτικό γίνεται».

Στη συνέχεια η κριτική εστιάστηκε ξανά στο ντύσιμο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Τι φοράτε; Ντυθείτε ανάλογα με την οικονομία που θέλετε να αποκτήσετε και όχι (ανάλογα) με αυτή που, ήδη, έχετε. Κάνοντας μια γρήγορη κριτική θα τον παρομοίαζα με ένα 15χρονο που πηγαίνει σε μια ελληνική ντισκοτέκ»
.
Και κατέληξε: «Πώς δίνουμε σε αυτόν τον άνδρα δισεκατομμύρια; Δεν θα του έδινα ούτε 50 δολάρια, γιατί κατά βάθος γνωρίζουμε πως δεν θα ξαναδούμε αυτά τα χρήματα».
Δείτε το βίντεο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: