15.4.24

Ποια θα μπορούσε να είναι η απάντηση του Ισραήλ...



Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ...

Οι διπλωματικές διεργασίες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, με τυχόν ανταπόδοση του χτυπήματος από το Τελ Αβίβ, καθώς το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις 14:00.

Η Jerusalem Post επιχειρεί να αναλύσει το πώς θα μπορούσε να απαντήσει η ισραηλινή πλευρά σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Τι θα συμβεί αν το Ισραήλ αποφασίσει να απαντήσει; Τι θα συμβεί αν αποφασίσει να βομβαρδίσει τελικά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν; Ένα τέτοιο σενάριο είχε αποκλειστεί για χρόνια αλλά τώρα υπάρχει μια σκέψη για το πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό» ξεκινά η ανάλυση της Jerusalem Post.

Σύμφωνα με την «αναπαράσταση» που προσπαθεί να κάνει η ισραηλινή εφημερίδα, αρκετές ομάδες F-35 θα μπροούσαν να απογειωθούν με ξεχωριστά σχέδια πτήσης ώστε να χτυπήσουν διάφορα σημεία στην ισλαμική δημοκρατία σε βάθος ακόμα και 1.900 χλμ. μακριά από το Ισραήλ.

Κατά το δημοσίευμα, τα ισραηλινά μαχητικά θα μπορούσαν να πετάξουν κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με Συρία και Τουρκία - παρά τις αντιδράσεις - και, στη συνέχεια, διά του Ιράκ να φτάσουν στον στόχο τους. Άλλα αεροσκάφη θα μπορούσαν να κινηθούν μέσω του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας και του Περσικού Κόλπου.

Η άφιξη στο Ιράν θα μπορούσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να γίνει ταυτόχρονα ή σε κύματα (όπως, δηλαδή, έκανε το Ιράν στέλνοντας αρχικά τα drone και μετά τους βαλλιστικούς πυραύλους) για να εξουδετερωθεί αρχικά η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν σε αρκετές πυρηνικές εγκαταστάσεις τις οποίες θα έχουν επιλέξει προσεκτικά Μοσάντ και Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. «Αποστολή τους θα είναι να εξουδετερώσουν την αντιαεροπορική ασπίδα του Ιράν που είναι πιο εξελιγμένη από ό,τι αυτή του Λιβάνου, της Συρίας ή της Χαμάς» συμπληρώνει ο συντάκτης του άρθρου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: