15.4.24

H Θεσσαλία εκπέμπει SOS...



Μετεγκατάσταση ζητούν από τον Μητσοτάκη 115 οικογένειες του Βλοχού Καρδίτσας...

Σοβαρότατα προβλήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, επτά ολόκληρους μήνες μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου.

Στο Βλοχό, ένας από τα χωριά που καταστράφηκαν ολικά, κάτοικοι ζουν με τον φόβο για το μέλλει γενέσθαι. 115 οικογένειες ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό να λάβει την απόφαση για μερική μετεγκατάσταση τονίζοντας ότι ο οικισμός είχε επεκταθεί σε πεδινό τμήμα, που ήταν και παραμένει ακατάλληλο.

Στην έκκλησή τους υπογραμμίζουν πως η καταιγίδα «Daniel» και η επακόλουθη καταστροφή «επικαιροποίησε και επανέφερε στο προσκήνιο την αγωνία που βιώνει το χωριό μας κάθε χρόνο».

Όπως αναφέρουν, «στη συντριπτική πλειοψηφία (96 από τις 115) διαθέτουμε εδώ τις μόνιμες κατοικίες μας, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους είναι κτίσματα της 10ετίας του 1960 και υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή».

«Πώς μπορούμε να χτίσουμε πάλι τις ζωές και τις περιουσίες μας σ’ ένα μέρος όπου αποδεδειγμένα οι πλημμύρες θα προκαλέσουν ολικές καταστροφές, ενδεχομένως και θανάτους;» διερωτώνται, μεταξύ άλλων.

Και θεωρούν πως «η απομάκρυνση του οικισμού από την παρούσα θέση σε άλλη, ασφαλέστερη περιοχή, η οποία έχει ήδη υποδειχθεί από το Δήμο Παλαμά, είναι η μοναδική και οριστική λύση του προβλήματος».

ΕΦ.ΣΥΝ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: