29.4.24

Μητσοτάκης σε βέρτιγκο...



Προκλητικός και αλαζόνας ο πρωθυπουργός, φάσκει και αντιφάσκει για τα Τέμπη...

Σε βέρτιγκο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς τις τελευταίες μέρες δείχνει για άλλη μια φορά τα βασικά στοιχεία με τα οποία ασκεί πολιτική εδώ και πολλά χρόνια: τον κυνισμό και την αλαζονεία.

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι στην τραγική υπόθεση των Τεμπών υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη, όμως ο πρωθυπουργός βυθισμένος στην παραμορφωτική γυάλα του Μαξίμου και χωρίς καμιά ενσυναίσθηση μιλάει τη μια για θεωρίες συνωμοσίας, την άλλη παραδέχεται ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και αφού έχει κάνει ξεκάθαρες παραδοχές, λέει κι ένα «η Δικαιοσύνη θα δείξει όλη την αλήθεια».

Ποιος θα ξεχάσει τη συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη μερικές μέρες μετά το δυστύχημα, στην οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Γνωρίζουμε τι μετέφερε το εμπορικό τρένο.

Δεν υπήρχε τίποτε εύφλεκτο. Η σύγκρουση ήταν τόσο βίαιη και τόσο σφοδρή που προκάλεσε, αυτό μας λένε οι ειδικοί, ανάφλεξη και στη συνέχεια υπήρχαν εύφλεκτα υλικά –λάδια–, τα οποία πήραν φωτιά όταν έγινε η σύγκρουση. Θέλω να το απαντήσω κατηγορηματικά, διότι όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παντού ευδοκιμούν θεωρίες συνωμοσίες. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία».

Πριν από δυόμισι εβδομάδες ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του άλλαξε αφήγημα: «Τι να συγκαλύψουμε, ότι το τρένο μετέφερε ξυλόλιο; Θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας αυτό. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε». Μερικά 24ωρα πριν μιλώντας στον Σκάι επανήλθε στις «θεωρίες συνωμοσίας».

Η αλαζονεία του Κυρ. Μητσοτάκη έχει στοιχεία βοναπαρτισμού, καθώς πολλές φορές εάν η πραγματικότητα συγκρούεται με τα αφηγήματα που τον βολεύουν, τότε τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα.

Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: