30.4.24

Οι ακρότητες του Βαρτζόπουλου και η α λα καρτ ευαισθησία με τη δικαιοσύνη...



Πάνω που το χθεσινό υπουργικό αποφάσισε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους και το Μαξίμου έτριβε τα χέρια του για την «επικοινωνιακή καταιγίδα», που αυτή η ενέργεια θα σήμαινε, ήρθε η αποκάλυψη με τις αναχρονιστικές δηλώσεις του Βαρτζόπουλου να επισκιάσει την κίνηση...

Ο άνθρωπος μίλησε μάλλον ως ψυχίατρος αγνοώντας και την πολιτική ιδιότητά του, αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις ενός θέματος – γυναικοκτονίες – που συνταράσσει εδώ και καιρό τη χώρα.

Κι έτσι η φράση του ότι «το αρσενικό είναι πιο επιθετικό από τη φύση του» και το «το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει» όχι μόνο δεν ακούστηκε καλά, αλλά προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Η κυβέρνηση βέβαια που δεν έχει άλλη όρεξη από το να μαζεύει τα ασυμμάζευτα διαμήνυσε χθες δια αρμοδίων πηγών ότι δεν υπάρχει θέμα, καθότι πρόκειται για επιστημονικές απόψεις… 

Α λα καρτ

Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι, σόκαρε την κοινή γνώμη.

Και ταυτόχρονα πυροδότησε νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση. Η κυβέρνηση χρεώνει την «ποινή χάδι», όπως την είπαν δικηγόροι και συγγενείς θυμάτων, στους ποινικούς κώδικες που έφερε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νομικοί παράγοντες λένε βέβαια ότι το δικαστήριο είχε την ευχέρεια να επιβάλλει πιο αυστηρές ποινές.

Και πάντως δεν ήταν οι ποινικοί κώδικες του 2019 που εμπόδισαν σε κάτι. Αλλά η εισαγγελική κρίση και η απόφαση του συμβουλίου εφετών, που δεν αναβάθμισαν την κατηγορία. Όπερ σημαίνει ότι ήταν μία καθαρή δικαστική κρίση με βάση τα στοιχεία.

Κάτι μου λέει όμως ότι το πεδίο αυτό θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα.

Κι ας έλεγαν οι κυβερνητικοί, όταν η αντιπολίτευση ασκούσε κριτική στην δικαιοσύνη, ότι εκείνοι έχουν εμπιστοσύνη στο θεσμό. Φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη πάει α λα καρτ.

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: