27.4.24

«Το παιχνίδι παίζεται»...



Παρά την εδραιωμένη πεποίθηση στην κορυφή αλλά και στην κομματική βάση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές του, τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία και τα στελέχη πασχίζουν να μην κυριαρχήσει κλίμα ηττοπάθειας στους «πράσινους» ψηφοφόρους. Απεναντίας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Νίκος Ανδρουλάκης... απευθυνόμενος στους βουλευτές, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τους πολιτικούς του φίλους, επαναλαμβάνει με αυξανόμενη ένταση να κλείσουν τα αυτιά στους ψιθύρους της σκοπιμότητας και να αγωνιστούν σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού το «παιχνίδι» δεν έχει χαθεί «και το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα είναι στη δεύτερη θέση και στην όχθη των νικητών».

Μάλιστα, η εκτίμηση αυτή ενισχύεται όσο κυλούν οι μέρες και πλησιάζει η ώρα του παραβάν και της κάλπης. Δεν είναι μόνο η αισιόδοξη αίσθηση που μεταφέρουν όσοι παίρνουν μέρος σε προεκλογικού χαρακτήρα ή θεματικού περιεχομένου εκδηλώσεις. Οπως σημειώνουν οι πιο παρατηρητικοί, ακόμη και ορισμένοι παράγοντες που εμπλέκονται στην πολιτική διαδικασία και οι οποίοι εμφανίζονταν σχεδόν κατηγορηματικοί για τις προσεχείς επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ, τώρα φαίνεται να αναθεωρούν…

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι πιο πολλοί δημοσκόποι, τους οποίους όμως πρέπει να σημειωθεί ότι ουδέποτε αμφισβήτησαν ως αναξιόπιστους από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά σταθερά αντιτάσσουν τη δική τους σφυγμομέτρηση από την κοινωνία. «Ανοιχτή η δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός αναλυτής Θωμάς Γεράκης, εξηγώντας ότι ένας από τους λόγους είναι ότι «αυτή τη στιγμή τα φώτα της δημοσιότητας ασχολούνται περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κασσελάκη, παρά με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη». Για να καταλήξει λέγοντας ότι «επειδή ακριβώς στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται και ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, είναι ανοιχτή ακόμη η δεύτερη θέση».

Στο ΠΑΣΟΚ ρίχνουν το βάρος στη δική τους θετική ατζέντα, την οποία αντιπαραβάλλουν με την «εικονική πραγματικότητα» του πρωθυπουργού. Αυτός είναι άλλωστε ο τίτλος της διαδικτυακής καμπάνιας των τριών βασικών θεμάτων καθημερινότητας που ταλανίζουν τους πολίτες, τα οποία θέτει ως προτεραιότητα το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Στεγαστικό, δημόσια Υγεία και ακρίβεια, την ώρα μάλιστα που οι Financial Times έγραψαν πως «δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.», υποχωρώντας έναντι της Βουλγαρίας, της μοναδικής χώρας που μας υπερβαίνει στους σχετικούς πίνακες.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα καλεί τον ελληνικό λαό να στείλει ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία της διακυβέρνησής της και παράλληλα μέσα από την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ να προκύψει μια «ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος», καθώς, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη και η αντιπολίτευση που ασκεί αποτελούν «θείο δώρο» στον κ. Μητσοτάκη. «Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα” και έναν αρχηγό που μιλά τη γλώσσα του Βελόπουλου, είναι ένα δώρο διαφυγής. Εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει στα χέρια της Ν.Δ. και τα εθνικά θέματα», διευκρινίζει αναφορικά με τους στόχους του ΠΑΣΟΚ.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: