28.4.24

Το μήνυμα «Διαβάζω και Αλλάζω» στο κτίριο της Βουλής...Με το λογότυπο της δράσης για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που δίνει το μήνυμα: «Διαβάζω και Αλλάζω», φωταγωγήθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Μέγαρο της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος...

Η συγκεκριμένη δράση ήταν στο πλαίσιο συμμετοχής της Βιβλιοθήκης της Βουλής στον Περίπατο Βιβλίου, που διοργάνωσε η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο Μέγαρο της Βουλής διεξήχθη επίσης εκδήλωση με θέμα «Η Χάρτα, ο Ρήγας και η εποχή του», ενώ κάθε ομάδα επισκεπτών, κατά την έξοδό της, διερχόταν του Περιστυλίου, όπου εκτίθεται η Χάρτα.

Σε συνέχεια παρόμοιων εκδηλώσεων, το Τμήμα Κοινοβουλευτικών Αρχείων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, υλοποίησε ακόμη δράση με θέμα «Ανακαλύπτοντας (σ)τα αρχεία της Βιβλιοθήκης της Βουλής». Εκεί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχεία και την ιστορία του Κοινοβουλίου, να ενημερωθούν για τα στάδια διαχείρισης και τους τρόπους αξιοποίησής τους και παράλληλα να περιηγηθούν στα εργαστήρια συντήρησης και ψηφιοποίησης.

→ Στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο διεξήχθη δράση φιλαναγνωσίας για οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: