29.4.24

«Ντροπή, παιδιά δεν έχετε;»

Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι...

Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι μετά και την ανακοίνωση των ποινών των έξι καταδικασθέντων, οι οποίες είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

«Να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις», φώναξαν.

Μάλιστα, μη μπορώντας να συγκρατήσουν την οργή τους, κάποιοι συγγενείς πλησίασαν απειλητικά προς την έδρα και τους κατηγορούμενους και πετάξαν μέχρι και καρέκλες.

Νωρίτερα, όταν ανακοινώθηκε η  απόφαση για τους 21 κατηγορούμενους, οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες: «Ξεφτίλες παιδιά δεν έχετε; Άχρηστοι, ελεεινοί, ζώα, παιδιά δεν έχετε;»

Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους . Αμέσως μετά οι συγγενείς που βρίσκονταν στην αίθουσα φώναξαν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο.

Λίγο μετά και ειδικότερα κατά τις αγορεύσεις των συνηγόρων των έξι καταδικασθέντων για την αναγνώριση ελαφρυντικών, οι συγγενείς ξέσπασαν εκ νέου.

Ακροατήριο: Διάλυσαν τα σπίτια μας… το δικαστήριο σας είναι μια προσβολή στους νεκρούς στους ζωντανούς και στην αλήθεια.

Προέδρος: Να περάσετε έξω…

Ακροατήριο: Σας θεωρώ προσωπικά υπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας. Βγάλτε μας όλους έξω!

Γυναικα: Δεν φοράει παντελόνια κανένας σας. Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες…

Πρόεδρος: Μη διακόπτετε

Γυναίκα: Δεν μπορώ πνίγομαι. Το εγκεφαλικό θα το πάθω τώρα

Άνδρας: 24χρονών παιδί έχασε.. αφήστε την

Προέδρος: Δεν θα διακόπτετε τους συνηγόρους!

Γυναίκα: Ποτέ να τους βρω να τα πω;

«Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε και εμείς βασιζόμασταν σε εσάς...», φώναξε προς το δικαστήριο συγγενής θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: