26.4.24

Το μήνυμα Σκυλακάκη στον Κικίλια...



Δεν ξέρουμε αν άκουσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας την τοποθέτηση του Θόδωρου Σκυλακάκη στην Βουλή για την κλιματική κρίση. Αν την άκουσε όμως μάλλον θα ανατρίχιασε…

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την αλλαγή στον κλίμα ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στο «εξαιρετικά υψηλό κόστος που θα έχουν αυτά τα φαινόμενα –είτε κάνουμε πρόληψη και το περιορίσουμε κάπως είτε δεν κάνουμε και θα είναι εκρηκτικό γιατί θα διαχειριζόμαστε καταστροφές- στις επόμενες δεκαετίες»!

Μάλιστα έγινε πολύ συγκεκριμένος λέγοντας: «Η κλιματική κρίση θα έχει λειψυδρία στην ανατολική κυρίως Ελλάδα –αλλά κανείς δεν σου βάζει σφραγίδα για οτιδήποτε-, θα έχει ερημοποίηση –που θα είναι συνδυασμός της λειψυδρίας και των καταστροφικών πυρκαγιών-, θα έχει μεγάλους καύσωνες, οι οποίοι δεν θα διαρκούν δέκα μέρες –μπορεί να διαρκούν έναν μήνα, σαράντα μέρες, κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το κλίμα-, θα έχει τις μεγάλες πυρκαγιές, οι οποίες θα είναι όλο και συχνότερες γιατί τα δάση δεν θα έχουν υγρασία».

Πιθανότατα ο Θόδωρος Σκυλακάκης θέλησε να «αθωώσει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για όσα θα συμβούν τα επόμενα χρόνια τα οποία θεωρεί αναπόφευκτα. Όμως αν είσαι στην θέση του Βασίλη Κικίλια μάλλον καταλαβαίνεις πως …σου την έφεραν!

Επισυνδέσεις - NEWS 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: