26.4.24

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης - Στον ανακριτή 10 κατηγορούμενοι...



Κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα φέρνει στο φως τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας...

Το OPEN και η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» έφερε στη δημοσιότητα την κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα, η οποία είναι αποκαλυπτική για τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός του Ρέντη.

«Ο αγώνας ξεκίνησε γύρω στις 9. Από την αρχή που πήγα στο γήπεδο κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια καθώς στο πέταλο του γηπέδου είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως και φορούσαν σχεδόν όλοι μαύρα ρούχα... Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο Καραϊσκάκη διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες ενώ το Μελίνα Μερκούρη όχι.

Ο ίδιος επισημαίνει πως: «Ενώ στην αρχή ακουγόταν ότι θα γίνει πέσιμο στην αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα, στο τελείωμα του πρώτου σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε σχεδόν 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Αφού μοιράστηκαν τα αντικείμενα μας δόθηκε εντολή να πάμε προς το σημείο που ήταν οι ΜΑΤατζήδες και να τους επιτεθούμε. Μας είπαν ότι αυτοί θα είναι οι "μπροστινοί" και εμείς θα τους ακολουθήσουμε. Σύμφωνα με την εντολή, όταν θα έριχνε αυτός (αναφέρεται το όνομα) τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε... Οι επιθέσεις διήρκεσαν περίπου 10-15 λεπτά και μόλις ήρθε από τον Κηφισό δεύτερη διμοιρία ο (τον κατονομάζει) μας έδωσε εντολή να γυρίσουμε στον γήπεδο και τρέξαμε, μπήκαμε στο γήπεδο για να μη συλληφθούμε»., οπότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση από τις αρχές». 

Έρχονται τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης για ηγετικά στελέχη - Στον ανακριτή σήμερα 10 συλληφθέντες

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τέσσερα εντάλματα αναμένεται να εκδοθούν για ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα, Παρασκευή, οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι απολογίες των υπολοίπων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: