22.4.24

Η Χριστοφιλοπούλου «καρφώνει» Μητσοτάκη για τον Μπελέρη...



 Άνοιγμα στο ακροδεξιό εκλογικό κοινό κάνει η κυβέρνηση με την υποψηφιότητα Μπελέρη, όπως επιβεβαίωσε η υπ. ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ. Εύη Χριστοφιλοπούλου στο OPEN, κόντρα στην προσπάθεια Μητσοτάκη να αναδείξει ένα «φιλελεύθερο» προφίλ. Οι παραδοχές Χριστοφιλοπούλου έρχονται να προστεθούν στο «ακροδεξιό παζλ» της υποψηφιότητας Μπελέρη και τις σχέσεις του με τον ΛΑ.ΟΣ. και τη Χρυσή Αυγή. Το... Μαξίμου οδεύει σε ευρωεκλογές με το βλέμμα στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους και αποδεικνύεται πως τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων ήταν ψηφοθηρικά. 


«Η υποψηφιότητα Μπελέρη ενσωματώνει τη δεξιά της πλευρά. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Εκεί συνυπάρχει συντηρητικό κομμάτι με τη λαϊκή δεξιά, υπάρχει το φιλελεύθερο κομμάτι, υπάρχει και το προοδευτικό κέντρο, στο οποίο εγώ ανήκω», είπε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ερώτημα του δημοσιογράφου πως «φρενάρει τη διαρροή ψήφων προς την ακροδεξιά», απάντησε κυνικά: «Ναι, γιατί είναι κακό αυτό;»

Στην ίδια συνέντευξη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως η ακροδεξιά αποτελεί «δύναμη λαϊκισμού και τοξικότητας» και ότι είναι σημαντικό την επόμενη ημέρα στο Ευρωκοινοβούλιο να μην κυριαρχήσουν οι μισαλλόδοξες δυνάμεις που θα απειλήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.



Ηχηρές επιθέσεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ

«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον Φρέντυ Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές προς την ακροδεξιά, επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα», αναφέρει η Κουμουνδούρου. 

«Όπως είπε η ίδια, η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη έχει στόχο να ενσωματώσει την άκρα Δεξιά, την οποία η ίδια είχε καταγγείλει λίγα λεπτά νωρίτερα ως μια πολιτική δύναμη "λαϊκισμού και τοξικότητας" που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα εν συνόλω. Είναι πλέον ολοφάνερο πως η τακτική της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα συνονθύλευμα δήθεν πατριωτισμού και δήθεν προοδευτισμού, που έχει μοναδικό στόχο να συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί ως κυβέρνηση», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης "μαρτύρησε" αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντυ Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά [...] Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Ως ΠΑΣΟΚ επιμένουμε ότι ο κ. Μπελέρης είναι απαραίτητος ως δήμαρχος Χειμάρρας, όπως νόμιμα εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τις περιουσίες την ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη. 

«Ζητήματα που αφορούν το παρελθόν» 

Το θέμα της υποψηφιότητας Μπελέρη απασχόλησε και τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε πως υφίσταται θέμα «κομματικής εργαλειοποίησης» με αυτή την υποψηφίοτητα και δεν θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας σε διμερές ζήτημα, καθώς «μιλάμε για ζήτημα κράτους δικαίου και σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας». 

«Ζητήματα τα οποία αφορούν στο παρελθόν -δεν είναι, τώρα αυτό το βήμα για να κάνουμε πλήρη αντίκρουση- αλλά είναι πράγματα τα οποία έχουν απαντηθεί. Εγώ γνωρίζω, έχοντας και μια εικόνα και μια επικοινωνία με ανθρώπους της οικογένειάς του, ότι οι άνθρωποι αυτοί, αποδεδειγμένα στηρίζουν την Νέα Δημοκρατία διαχρονικά, αλλά το ζήτημα Μπελέρη προφανώς, δεν είναι ένα ζήτημα κομματικό», υποστήριξε ο Π. Μαρινάκης αρνούμενος να τοποθετηθεί για το ακροδεξιό παρελθόν του υποψήφιου ευρωβουλευτή. «Και σε κάθε περίπτωση πολλά από αυτά που έχουν ακουστεί, έχουν διαψευστεί και από τους εκπροσώπους της οικογένειας του», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: