22.4.24

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη»...



Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της σε θέματα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών συζήτησαν τα φαινόμενα αύξησης της εγκληματικότητας, αλλά και την ανασφάλεια που προκαλείται στους πολίτες... Επίσης, συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «το δόγμα της κυβέρνησης για “νόμο και τάξη”, όπως αυτό αναπτύχθηκε μετά το 2019, έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα αυξάνονται». 

Επίσης, θύμισε το περιστατικό με τον αστυνομικό που σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν σε οικοδομή, είπε ότι αυτό έγινε «προσπαθώντας να κερδίσει λίγα χρήματα παραπάνω, καθώς κάποιοι αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές». 


Και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ «είναι να υπάρχει στο Σώμα αξιοκρατία και μισθολογική ενίσχυση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε ότι «ο πολίτης νιώθει απεριόριστη ανασφάλεια. Και ιδιαίτερα οι φτωχότεροι Έλληνες και η μεσαία τάξη, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν αυτό το οποίο έπρεπε να προσφέρει το κράτος καθημερινά, σε όλες τις γειτονιές της χώρας».

Όσον αφορά την οπαδική βία και, με αφορμή τις συλλήψεις για τον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:

«Για εμάς είναι προτεραιότητα η ασφάλεια. Πιστεύω ότι στο Σώμα πρέπει να υπάρχει ισχυρή αξιοκρατία. Οι καλύτεροι αξιωματικοί να είναι αυτοί που θα προσφέρουν στον ελληνικό λαό. Αποκομματικοποιημένα πλήρως. Ζήσαμε πολλά άσχημα γεγονότα σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια που πλήγωσαν το κύρος του Σώματος και δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν ακόμα και την Αστυνομία ως λάφυρο». 

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι όλοι αυτοί οι λόγοι οδήγησαν το κόμμα, με δική του πρωτοβουλία, ενέταξαν στο ευρωψηφοδέλτιο τον Γιώργο Καλλιακμάνη. «Διότι θέλουμε αυτά τα θέματα -και συμβολικά και ουσιαστικά- να σηματοδοτείται ότι για εμάς αποτελούν προτεραιότητα», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: