22.4.24

Φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί ανάμεσα στους συλληφθέντες...



...για τα δολοφονικά επεισόδια στου Ρέντη...
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους πέντε που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί, οι τρεις είναι βαθιά οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού...
Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως έχουν πέσει, στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης,  κάποιοι από τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τα επεισόδια στου Ρέντη. Συνολικά έχουν γίνει 60 συλλήψεις, από 57 που ήταν πριν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες


Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται πέντε απ' τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι τρία άτομα που φέρονται να είναι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Ολυμπιακού, απ' τους πλέον οργανωμένους.

Ένας από τους πέντε φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει στην Αλβανία, αλλά αστυνομικοί τον εντόπισαν στα Ιωάννινα και τον συνέλαβαν.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου φερόμενου φυσικού αυτουργού της δολοφονικής επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα.

Και οι 57, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν αύριο, Τρίτη, ενώπιον του εισαγγελέα.

Μέχρι στιγμής απ' τις αστυνομικές έρευνες σε διάφορες περιοχές έχουν γίνει 64 προσαγωγές. Όμως στη δικογραφία περιλαμβάνονται 150 άτομα και έτσι αναζητούνται ακόμα πολλά άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες εξαπλώθηκαν εκτός Αττικής και σε άλλες περιοχές, όπως στην Καρδίτσα, στα Χανιά και στη Σπάρτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, βεγγαλικά, ρόπαλα, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τα ρούχα που φορούσαν εκείνη την ημέρα.

Στο μεταξύ, έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί συγγενείς συλληφθέντων καθώς πολλοί είναι ανήλικοι, αλλά και δικηγόροι.

Ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Παραπέμπει στην ΕΛ.ΑΣ. η κυβέρνηση

Μια πρώτη τοποθέτηση για τις εξελίξεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ο Παύλος Μαρινάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση δεν είπε λέξη για την εν εξελίξει επιχείρηση στης αστυνομίας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι για την ποινική διάσταση της υπόθεσης δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να σχολιάσει. 

«Ας έχουμε εμπιστοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες της αστυνομίας και στους ανθρώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης. Τέτοιες έρευνες είναι πολύ πιθανό να χρειάζονται χρόνο» είπε και συμπλήρωσε «είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι πολλοί άνθρωποι δουλεύουν για πάρα πολλές υποθέσεις. Αυτό δεν είναι δουλειά ενός κόμματος ή της κυβέρνησης με μόνο στόχο την προστασία των πολιτών. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες κανένας μας δεν γνωρίζει ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα ανακοινώσεις από την αστυνομία».

Έσπευσε, πάντως, να δηλώσει αλαζονικά ότι η κυβέρνηση ανέλαβε τις πολιτικές της ευθύνες και προχώρησε σε μέτρα για την οπαδική βία λέγοντας «τα μέτρα τα οποία έπρεπε να εφαρμόσουμε με κόστος για εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλους να μείνουν εκτός γηπέδων για δύο μήνες. Όλα όσα είχαμε πει τότε τα κάναμε πράξη, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σημαντικά παιχνίδια να γίνονται όπως και τα ευρωπαϊκά και όπου εντοπίστηκαν προβλήματα από μειοψηφίες επιβλήθηκαν οι απαραίτητες πειθαρχικές ποινές από την αρμόδια αρχή».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: