2.4.24

Βασιλικότεροι του Βασιλέως...

Έχουν γνώση οι φύλακες...

Βασιλικότεροι του Βασιλέως μας προκύψαν οι νέοι αρμόδιοι για την σύνταξη των εκθέσεων του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής! Επαναφέροντας στο επίκεντρο των αναλύσεων για την ελληνική οικονομία το δόγμα του ότι «οι αυξήσεις των μισθών ενισχύουν τον πληθωρισμό».

Μάλιστα στην τριμηνιαία έκθεσή ο Κωστής Χατζηδάκης και η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίζονται σχεδόν να …παίζουν με την φωτιά εξαιτίας του ότι πήγαν τον βασικό μισθό στα 706 ευρώ καθαρά!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4% βρίσκεται οριακά μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας, αν δεν τις ξεπερνάει»! Ενώ η κινδυνολογία φτάνει στα ύψη στα σενάρια του τι θα γίνει εάν υπάρξουν – Θεός Φυλάξοι – «υπέρμετρες αυξήσεις ονομαστικών μισθών».

Ας μην ανησυχούν πάντως ο νέος επικεφαλής Γιάννης Τσουκαλάς που διαδέχθηκε τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη. Έχουν γνώση οι φύλακες, δεν κινδυνεύει η χώρα από μεγάλους μισθούς.

Timing

Δεν είναι μόνον το «τι» λες, είναι και το «πότε» το λες. Κι όταν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων βγάζει αυτήν ακριβώς την περίοδο ανακοίνωσή για την διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών κρίνεται (και) για το timing.

Δεν υπάρχουν σχόλια: