2.4.24

Τέλος στο φλερτ με Ερντογάν...

Οι ηγεσίες των κομμάτων περιμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα δείξουν αν η πόλωση έχει ευνοήσει κάποιους και ποιους...

Με «σκληρό ροκ» θα πάμε προς τις ευρωεκλογές, μιας και, κυβέρνηση και αντιπολίτευση το τερματίζουν σε κάθε ευκαιρία μετατρέποντας την πολιτική αντιπαράθεση – για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια – σε συνωμοσιολογίες, fake news, κινήσεις εντυπωσιασμού με στόχο την επικοινωνιακή προβολή και μαϊμουδιές από media και «έγκυρους» αναλυτές.

Ο Μητσοτάκης τακτοποίησε τα του οίκου του στο Μαξίμου, μοιράζοντας ρόλους και αρμοδιότητες σε γνωστά πρόσωπα.

Αν θα αποδειχθούν και έμπιστα, θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

Με τον Βορίδη στη θέση του Παπασταύρου το ισοζύγιο στο Μαξίμου πήγε και λίγο προς τα δεξιά και θα αναζητηθούν ισορροπίες μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού.

Στην ακατάσχετη μπουρδολογία των τελευταίων ημερών προστέθηκαν κι άλλα SMS και εκείνο που τα σώζει είναι ότι χθες ήταν Πρωταπριλιά!

Τέλος η προσέγγιση με Ταγίπ

Το χοντρό τσαλάκωμα του Ερντογάν από τις δημοτικές εκλογές και η άνοδος των Κεμαλιστών θα αναγκάσει τον τούρκο πρόεδρο να κοιτάξει τα θέματα της οικονομίας και όχι να παριστάνει το χωροφύλακα της περιοχής.

Βέβαια αυτή η εξέλιξη βάζει τέρμα σε όποιους στην κυβέρνηση είχαν την διάθεση να αρχίσουμε κουβέντες, ή και διαπραγμάτευση με τους Τούρκους.

Με έναν Ερντογάν αποσταθεροποιημένο – αυτή την περίοδο – η μόνη πολιτική που αρμόζει είναι να έχουμε την ησυχία μας και όχι να καθίσουμε σε τραπέζια βλέποντας μια πολιτική ρευστότητα στην Τουρκία.

Και ο Μητσοτάκης μάλλον δεν έχει καμία διάθεση να το κάνει, όταν από δεξιά του βάλλεται και επιπροσθέτως καραδοκεί ο Σαμαράς να του την πει για τα ελληνοτουρκικά με την πρώτη ευκαιρία.

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: