28.3.24

Ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Αλέξης Γεωργούλης...



Με το Πράσινο Κίνημα θα διεκδικήσει την είσοδό του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο πρώην ευρωβουλευτής είναι εκ νέου υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Όπως... ανέφερε σε σχετικό μήνυμά του στο Instagram, κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του ως ευρωβουλευτής, «εργάστηκα σκληρά με τους συνεργάτες μου, ώστε να τεθούν οι βάσεις ενός νέου πλαισίου για τους καλλιτέχνες, την πολιτιστική δημιουργία, αλλά και την ανάδειξη και προστασία της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Στο μήνυμά του ο κ. Γεωργούλης ευχαρίστησε την ομάδα του «για την δουλειά της και την στήριξη της αυτά τα χρόνια, που κατάφερε να με αναδείξει στην 38η θέση κατάταξης από τους 705 Ευρωβουλευτές, με βάση τη μέτρηση του BCW Influence Index, σε κοινωνική επίδραση».

Πάντως σύμφωνα με τον δείκτη μέτρησης επιδραστικότητας του BCW, o Aλέξης Γεωργούλης κατατάσσεται στην 638η θέση (σε σύνολο 705 βουλευτών)  κι όχι στην 38η θέση. Προφανώς μπερδεύει την κοινοβουλευτική επιρροή (parliamentary influence) και την αναγνωσιμότητα στον δημόσιο χώρο (public influence). Δείτε εδώ για του λόγου το αληθές.

► Υπενθυμίζεται ότι πέρσι τον Απρίλιο, ο Αλ. Γεωργούλης είχε τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ευρωομάδας της Αριστεράς με συνοπτικές διαδικασίες, μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης που έχει καταθέσει εις βάρος του από το 2020 η Ελένη Χρονοπούλου.

Το μήνυμά του στο instagram
Πριν από πέντε χρόνια, με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη και την στήριξη σας και μου δόθηκε η ευκαιρία, ως Ευρωβουλευτή, να προωθήσω και να στηρίξω τον πολιτισμό, με όλα τα μέσα που μου δόθηκαν, όπως και είχα υποσχεθεί προεκλογικά.

Κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών ετών της θητείας μου, εργάστηκα σκληρά με τους συνεργάτες μου, ώστε να τεθούν οι βάσεις ενός νεου πλαισίου για τους καλλιτέχνες, την πολιτιστική δημιουργία, αλλά και την ανάδειξη και προστασία της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω, τη συμβολή μας στη Νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Πολιτισμό και για τη Στρατηγική της Ένωσης, όπου ήταν καθοριστική η τροπολογία που περάσαμε για την διεκδίκηση της πολιτιστικής κληρονομιάς από τρίτες χώρες, όπου είχαμε στο μυαλό μας την ενίσχυση του παγίου αιτήματος της χώρας μας, για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Στην περίοδο της πανδημίας, όταν η Ε.Ε δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να έχει στις προτεραιότητες της τον πολιτισμό, δώσαμε τη μάχη μας και καταφέραμε τη δέσμευση του 2% από αυτά τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Όπως καταφέραμε και τον διπλασιασμό των κονδυλίων στο βασικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον πολιτισμό "Δημιουργική Ευρώπη".

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, για την δουλειά της και την στήριξη της αυτά τα χρόνια, που κατάφερε να με αναδείξει στην 38η θέση κατάταξης από τους 705 Ευρωβουλευτές, με βάση τη μέτρηση του BCW Influence Index, σε κοινωνική επίδραση.

Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την συμπόρευσή μου, με το Πράσινο Κίνημα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Είναι στιγμή να αναγνωρίσουμε τη σύνδεση μεταξύ πολιτισμού, περιβάλλοντος και καινοτομίας και να δράσουμε αναλόγως.

Ο πολιτισμός είναι στη φύση μας και αυτό είναι ακόμα πιο αληθινό, αν σκεφτούμε ότι ο πολιτισμός και η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, είναι συγκοινωνούντα δοχεία που ενισχύουν το ένα το άλλο, στην επιδίωξη μας για ένα καλύτερο ανθρώπινο μέλλον.

Η ενίσχυση του πολιτισμού μέσω της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αφοσίωση.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη, που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε!
@alexis_georgoulis_

Δεν υπάρχουν σχόλια: