29.3.24

Ένοχος ο Μίχος - Αθώα η μητέρα...

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση...

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα:

-Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
-Ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)
-Ενοχος για Μαστροπεία
-Αθώος για  Εμπορία ανήλικου
-Ένοχος για Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Αθώα η μητέρα

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφια και για μαστροπεία. 

'Ενοχη κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάμματα στο άκουσμα της απόφασης.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι 

Σε ό,τι αφορά στους υπολοίπους κατηγορούμενους της υπόθεσης δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν: Την ενοχή του αποκαλούμενου «Μιχάλη» για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας και την αθώωσή του για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Ακόμη το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που φέρονται ως «πελάτες» της ανήλικης. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία και η καταδίκη τους αφορά στο αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής.

Ακόμη ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Ένταση

Νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση έξω από το εφετείο μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων που τάσσονται στο πλευρό της 12χρονης από τον Κολωνό.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: