30.3.24

«Ξέχασαν» τα Τέμπη και επιμένουν στις μονταζιέρες...



Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα όπως θέματα όπως το έγκλημα των Τεμπών, επιλέγοντας την επίθεση κατά του δημάρχου της Αθήνας. Στήριξη σε Χάρη Δούκα από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά...
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις αναφορικά με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η φράση «γκλοπ μπάτσου», την οποία είπε ο δήμαρχος Αθήνας Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο πλευρό του δημάρχου βρίσκονται κόμματα της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που βασικά στελέχη της Ν.Δ. και της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιλέγουν να επιτεθούν στον κ. Δούκα, προκειμένου προφανώς να αλλάξουν την ατζέντα από θέματα όπως το έγκλημα των Τεμπών, το οποίο έχει φέρει σε δεινή θέση το Μαξίμου. 


Υπενθυμίζεται ότι είναι πολύ νωπή η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης: μιας συζήτησης που εξέθεσε περαιτέρω όχι μόνο τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, αλλά κυρίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σκουντουφλούσε -τράκερνε κατά τον δικό του νεολογισμό- δεξιά κι αριστερά, όπως συμβαίνει σε εκείνους που για κάποιο λόγο βρίσκονται σε διαρκή αστάθεια.

Κοινός τόπος στις δύο αυτές υποθέσεις (των Τεμπών και του δημάρχου Αθήνας) η χρήση μονταζιέρας...

Το βίντεο και οι επιθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό βίντεο με την επίμαχη φράση έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τον κ. Δούκα να καταγγέλλει πως έπεσε θύμα «μονταζιέρας» και τον Δήμο να διευκρινίζει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων «επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε "γκλοπ μπάτσου"».

Σήμερα, ο δήμαρχος επανήλθε, καταγγέλλοντας πως «το ακροδεξιό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας» επιχειρεί «με μονταζιέρες και συκοφαντίες» να ανακόψει τις εκλογικές διαρροές προς τα δεξιά της. Αναφερόμενος στα σχόλια των Θάνου Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη στην πλατφόρμα «X», ο Χ. Δούκας τόνισε πως «σε μια συντονισμένη επιχείρηση, ένας πρώην υπουργός, ένας νυν υπουργός, με την αμέριστη βοήθεια των κυβερνητικών trolls,  και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των αστυνομικών, παραποίησαν βάναυσα την αλήθεια».


Σημειώνεται ότι σε μια μακροσκελή ανάρτηση, ο Άδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι «η Αθήνα γυρίζει σε εποχές Παρακμής, στο έλεος της Άκρας Αριστεράς, με την συνδρομή φυσικά του Πράσινου Σύριζα δηλ του τωρινού Πασόκ». 


Από την πλευρά του, ο Θ. Πλεύρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Όλοι μας και οι συνδικαλιστές της αστυνομίας ακούσαμε την ύβρη αλλά ο Δημαρχος ανακαλύπτει δήθεν μοντάζ στα ίδια του τα λόγια. Ντροπή»


Η στήριξη στον Χ. Δούκα

«Στη Βουλή, ο κ. Βορίδης ανέλαβε την υπεράσπιση της συγκάλυψης των Τεμπών. Τώρα, οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης αναλαμβάνουν τη χυδαία επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Και εδώ με μοντάζ, όπως και στα Τέμπη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του δημάρχου, δηλώνοντας την «απερίφραστη» στήριξη στο πρόσωπό του για την «ανέντιμη επίθεση που δέχεται».


Ο κ. Κασσελάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους εν λόγω υπουργούς ως «τα τελευταία πρόθυμα "πληρωμένα πιστόλια" του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Απαντώντας, ο Θ. Πλεύρης επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος πως ο κ. Κασσελάκης «ηγείται ενός κόμματος που διαχρονικά στοχοποιεί και βρίζει την αστυνομία».


Ανακοίνωση στήριξης στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα εξέδωσε και η Νέα Αριστερά.


«Η τεχνική του μοντάζ αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο των φανερών και υπόγειων μηχανισμών της Δεξιάς. Ματαιοπονούν. Η χυδαία επίθεση στον Χάρη Δούκα θα πέσει στο κενό», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Νέας Αριστέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: