28.3.24

Ανδρουλάκης: θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι το επικίνδυνο και αδίστακτο χέρι της μονταζιέρας...



Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το έγκλημα στα Τέμπη, όσο και για το σκάνδαλο με τη διαρροή χιλιάδων emails αποδήμων αλλά και για τις υποκλοπές εξαπέλυσε στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ειδικά για τη «μονταζιέρα»... διαμήνυσε πως «θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι το επικίνδυνο και αδίστακτο χέρι» που πήρε τα αρχεία στις 4 το πρωί και τα διοχέτευσε στον Τύπο. «Αυτό το νοσηρό χέρι είναι ανάμεσά σας όπως ήταν και στις υποκλοπές»,είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι εξωθεσμική διαδικασία όπως θέλετε να την παρουσιάζετε, αλλά συνταγματική μας υποχρέωση», είπε σχετικά με την πρωτοβουλία του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε δε πως «ο λαός μας διψά για αλήθεια και δικαιοσύνη και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε και την αλήθεια και τη δικαιοσύνη».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε εκ νέου τη χθεσινή προκλητική ομιλία του Κώστα Καραμανλή και το χειροκρότημα από τα έδρανα της Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για μηδενική ενσυναίσθηση.


Απευθυνόμενος δε στον Κυρ. Μητσοτάκη είπε: «Μην μπερδεύεστε, στο Μαξίμου είστε ένας απλός ενοικιαστής και με αυτά που κάνετε να είστε σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα σας βγάλει γρηγορότερα απ' όσο σχεδιάζατε».

Ειδικά για τον κ. Καραμανλή και τα όσα είπε χθες, του υπενθύμισε ότι «κρύφτηκε τον περασμένο Νοέμβριο».

Κατηγόρησε δε συνολικά την κυβέρνηση για «διαρκή προσπάθεια αποσιώπησης των ευθυνών που προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων».

Predator 

Εξίσου σφοδρή κριτική άσκησε και για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

«Ακόμα και σήμερα ποιες πειστικές απαντήσεις έχετε δώσει; Επιτρέψατε να διεξαχθεί έρευνα; Η Εξεταστική αρχή ήταν μια πρόβα για ό,τι συνέβη μετά στην Εξεταστική των Τεμπών», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και παρατήρησε πως έχουν κληθεί όλοι απ' τη Δικαιοσύνη εκτός από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Τελικά ποιοι ήταν οι εκβιαζόμενοι; αυτοί που πήγαν στη δικαιοσύνη ή αυτοί που έδωσαν τα ρέστα τους για να ξεπλύνουν την τότε παρέα του Μαξίμου; είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κυρώσεις που επέβαλε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ επέβαλε για τη χρήση Predator, σημειώνοντας δηκτικά ότι «εσείς κάνατε γενικό γραμματέα αυτόν που έδινε άδεια για τις εξαγωγές».

«Μιλάμε για ένα βαρύ οικονομικό σκάνδαλο, κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια απ' την εξαγωγή του Predator σε χώρες της Αφρικής», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το σημείο έδωσε απάντηση και στους ισχυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη πως ασκήθηκε ποινική δίωξη στην κ. Βλάχου, την πρώην εισαγγελέα της ΕΥΠ, και ότι αθωώθηκε από κάποιο εφετείο. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι πρόκειται για ψεύδη. «Αν δεν δώσει κάποια απόδειξη, είναι πολιτικός απατεώνας. Δεν υπάρχει καμιά απόφαση, είστε ένας ακροδεξιός συκοφάντης», σημείωσε.

Διαρροή emails

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επισημαίνοντας ότι «η αποχώρηση της κ. Ασημακοπούλου απ' τα ψηφοδέλτια δεν λέει τίποτα».

Σχολίασε πως «πρόσφατα μάθαμε ότι το ΥΠΕΣ είχε μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας» και υπογράμμισε πως «πρόκειται για σκανδαλώδη μεθόδευση για την οποία οφείλει να λογοδοτήσει και ο πρωθυπουργός και η κ. Κεραμέως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: