29.3.24

Η αφρικανική ξαναέρχεται...

 

Με θερμοκρασίες 12°C πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο Απρίλιος...

Ο καιρός μας επιφύλαξε ένα «μίνι» καλοκαίρι μέσα στην άνοιξη, καθώς οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές για την εποχή, ενώ η αφρικανική σκόνη κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από την ΕΜΥ θα διατηρηθεί η καλοκαιρία μέχρι και την Τρίτη 2 Απριλίου.

Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί από σήμερα Παρασκευή 29/3 κάνει ένα διάλλειμα …δύο ημερών και επανέρχεται δριμύτερη από την Κυριακή.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Λιακάδα θα έχει η Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θοδωρής Κολυδάς: Με θερμοκρασίες 12°C πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο Απρίλιος

Στην παρουσίαση της μεσοπρόθεσμης προοπτικής του καιρού για τον Απρίλιο προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Χ χαρακτηριστικό του καιρού το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είναι οι πάνω από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν και τους 10 -12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κολυδά για τον καιρό του Απριλίου

Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ & ΥΕΤΟΣ

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου , αλλά όχι με τόσο υψηλές τιμές οι οποίες τοπικά θα φτάνουν και τους 10 -12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Τάση επικράτησης κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

2. Λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας ( παρουσία υψηλών πιέσεων ) στη περιοχή μας δεν προβλέπονται βροχές, καθώς τα υετοφόρα συτήματα της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης δεν είναι ικανά να μας επηρεάσουν καθώς εμποδίζονται από τον ισχυρό αντικυκλώνα.
Μόνο μετά το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου, διαφαίνεται η τάση να δημιουργηθεί χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο και το οποίο θα μας επηρεάσει με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης.

Η Τάση του καιρού θα ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: