30.3.24

Κέρδη 20 δισ. για διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαίου...


Συνελήφθη ηγετικό μέλος στη Βάρη...
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα 47χρονος Ιταλός, που συνελήφθη στη Βάρκιζα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα με «κόκκινο» σήμερα από την Interpol για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών... 


Σύμφωνα με την αστυνομία, o Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ως έδρα τη Λατινική Αμερική. Έμενε στην Ελλάδα, έμενε με την οικογένειά του σε βίλα στην Βάρη και έκανε πολυτελή ζωή.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως η οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.

Συγκεκριμένα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 19,5 εκατ. ευρώ ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος των ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: