29.3.24

Τα φουσκωμένα πορτοφόλια και ο Μητσοτάκης...

Από τη δολοφονία Λαμπράκη στην πρόταση δυσπιστίας...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας αναφέρθηκε στη φράση που αποδίδεται στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Είπε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί. Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι». 

Γλυκερή εξιδανίκευση του κακόφημου παρελθόντος της συντηρητικής παράταξης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνώριζε πολύ καλά ποιος κυβερνούσε αυτόν τον τόπο τότε που ήταν επικεφαλής της ΕΡΕ και πρωθυπουργός. 

Τον κυβερνούσαν ο ίδιος, το παρακράτος που είχε στηθεί και τον είχε βγάλει νικητή με τις εκλογές βίας και νοθείας το 1961, το παλάτι που τον είχε διορίσει πρωθυπουργό μετά τον θάνατο του Παπάγου και φυσικά η αμερικανική πρεσβεία η οποία έδινε την έγκριση της για τις πολιτικές που εφάρμοζε η κυβέρνηση του. Έπρεπε να τα είχε μάθει αυτά ο κ. Μητσοτάκης. 

Όσο για τα φουσκωμένα πορτοφόλια ας διαβάσει ξανά τις δηλώσεις του πατέρα του ο οποίος καθιέρωσε τον όρο διαπλοκή. Ήταν και θύτης και θύμα. Θύτης το 1965, θύτης το 1989, θύμα το 1993.Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει παράπονο από τα φουσκωμένα πορτοφόλια. 

Αυτά τον βοήθησαν να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τον στήριξαν για να γίνει πρωθυπουργός, αυτά έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν τους αντιπάλους του, αυτά χρηματοδότησαν τις πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες του, αυτά τον αποθέωναν συγκρίνοντας τον με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Τσόρτσιλ και με αιλουροειδή της ζούγκλας και αυτά έλαβαν τα ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες που του προσέφεραν.

Τάσος Παππάς - ΕΦ.ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: