27.3.24

Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα Τσακαλώτου για τα Τέμπη...



«Όσο αρνούνται να απαντήσουν ακόμη και σε απλά ερωτήματα, εμείς μπορούμε να συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις αλλά μόνο συγκάλυψη»
Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης έχει στηθεί στο Κοινοβούλιο από τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της Ν.Δ., στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που βρίσκεται σε εξέλιξη...

Στο πλαίσιο αυτό, οι της Ν.Δ. δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να πετούν το μπαλάκι στην εξέδρα, να δίνουν θολές απαντήσεις ή ακόμα και να μην απαντούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Ανάλογη τύχη είχαν δύο ερωτήματα που έθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, τόσο στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, όσο και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη. Σε κανένα από τα δύο ερωτήματα, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς δεν έλαβε ουσιαστικά απάντηση. 


Μέσω ανάρτησής του στo Facebook, ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο την τύχη που είχαν τα ερωτήματα που έθεσε στον υπουργό, τονίζοντας με νόημα πως «Όσο αρνούνται να απαντήσουν ακόμη και σε απλά ερωτήματα, εμείς μπορούμε να συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις αλλά μόνο συγκάλυψη.».



Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε τα εξής: 

«Με αυτά που ξέρουμε σήμερα, έθεσα στον κ. Γεραπετρίτη δύο πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς περιστροφές και γενικολογίες:
1. Θα έπρεπε ο κ. Γενιδούνιας (πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών του ΟΣΕ όταν έγινε το δυστύχημα) και ο κ. Τσαλίδης (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΝΔ), να έχουν κληθεί στην εξεταστική επιτροπή; Οι συγκεκριμένοι είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Καραμανλή για τα προβλήματα ασφαλείας που πλέον καταγράφονται στα πορίσματα όλων των κομμάτων, αλλά και στο πόρισμα της επιτροπής του ιδίου του κ. Γεραπετρίτη. 
2. Δεδομένου ότι ο κ. Γεραπετρίτης μετά από το δυστύχημα προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες - όπως την αύξηση του αριθμού των σταθμαχών και τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος που επιβεβαίωσε όλες τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους ασφαλείας στα τρένα - υπάρχει κάτι από αυτά που θα μπορούσε να είχε κάνει κ. Καραμανλής όταν έλεγε στην αντιπολίτευση πριν το δυστύχημα ότι είναι ντροπή να τίθενται ζητήματα ασφαλείας; 
Στην πρώτη ερώτηση απάντησε ότι θα μπορούσαν να έχουν κληθεί πολλοί μάρτυρες (προφανώς για τον κ. Γεραπετρίτη ο κ. Γενιδούνιας και ο κ. Τσαλίδης είναι ήσσονος σημασίας μάρτυρες) και στη δεύτερη ερώτηση δεν απάντησε απολύτως τίποτα.
Όσο αρνούνται να απαντήσουν ακόμη και σε απλά ερωτήματα, εμείς μπορούμε να συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις αλλά μόνο συγκάλυψη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: