28.3.24

Απρέπεια Μπούρα κατά Κωνσταντοπούλου: «Μας έχετε σπάσει τα νεύρα»

 

Ο υπουργός Επικρατείας τη χαρακτήρισε «επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας» και εκείνη απάντησε με αιχμές για το ακροδεξιό παρελθόν του...

Αρκετά εριστικός ήταν απέναντι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο προεδρεύων στη Βουλή, κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής, Θανάσης Μπούρας.

Σε μια απ' τις παρεμβάσεις της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, που κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από προσωπικά αντικείμενα θυμάτων των Τεμπών που βρέθηκαν, όπως είπε, τον περασμένο Νοέμβριο, βουλευτές φώναζαν. Ανάμεσά τους ακούστηκε η φωνή του Άδωνη Γεωργιάδη.Ο προεδρεύων αντί να σταματήσει όσους φώναζαν χωρίς να έχουν τον λόγο, καταφέρθηκε εναντίον της Ζ. Κωνσταντοπούλου, την οποία καλούσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της.

«Σας έπιασε ο πόνος του χρονομέτρου, ενώ γίνεται αυτό το αίσχος από κάτω», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο δε κ. Μπούρας έφτασε στο σημείο να της πει λίγο μετά: «Μας έχετε σπάσει τα νεύρα».

Όταν ξαναπήρε τον λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας του απάντησε: «Λέτε σε πολιτικό αρχηγό μας έχετε σπάσει τα νεύρα;»

«Ξέρετε γιατί σας έχουμε σπάσει τα νεύρα; Γιατί αντιλαμβάνεστε βαριά την πολιτική ευθύνη και αντιλαμβάνεστε ότι την αντιλαμβάνεται και ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Επίθεση όμως δέχτηκε και απ' τον Μάκη Βορίδη, που της είπε λίγο μετά: «είστε η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας», ενώ με φανερά ειρωνική διάθεση σχολίασε πως «κάνουν ασκήσεις αντοχής οι συνάδελφοι μου για να αντέξουν τέτοια χυδαιότητα».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του έδωσε ακολούθως η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Εγώ ήμουν πάντα στο φως, ούτε τσεκούρια κουβαλούσα ούτε φλέρταρα με αντιδημοκρατικά καθεστώτα όπως εσείς». Και συνέχισε: «δεν περπάτησα στη ζωή μου στις πλάτες κανενός ούτε με τις τσέπες κανενός. Λάθος άνθρωπο επιλέξατε για να πείτε αυτά που είπατε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: