2.11.22

Η σύγκριση...


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η κυβέρνηση, πραγματικά ανήσυχη για τον αντίκτυπο της υπόθεσης του Πάτση, ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση. Θα θυμίσει, λέει, στον κόσμο πόσο καλύτερη είναι σε σχέση με την προηγούμενη.

Σίγουρα ο κόσμος δεν πέρναγε καλά με την προηγούμενη κυβέρνηση. Είχε στην πλάτη του... 10 χρόνια Μνημόνια και ξέρει καλά και ποιος του τα φόρτωσε στην πλάτη. Αλλά αξίζει πραγματικά να θυμηθεί τι ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση και τι είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γιατί επί προηγούμενης κυβέρνησης δεν του πουλάγανε 619 ρεύμα που κόστιζε 232. Αδιαφορώντας όχι μόνο για την απελπισία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά και για την επίπτωση αυτής της ληστείας στον πληθωρισμό και στην ακρίβεια. Και δεν τον κορόιδευαν κατάμουτρα λέγοντας ότι κρατάνε τον ΦΠΑ στα μακαρόνια για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προώθησε Πτωχευτικό Κώδικα γραμμένο από τις τράπεζες και τα κοράκια. Και δεν μπλόκαρε τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για να προωθήσει τους πλειστηριασμούς. Γιατί το κόμμα που κυβερνούσε πριν δεν είχε φέσι 500 εκατομμύρια στις τράπεζες και στελέχη με θαλασσοδάνεια. Ούτε κόλπα με τον Αναπτυξιακό, με εταιρείες των 5.000 ευρώ.

Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ούτε κατά διάνοια την υποκρισία της τωρινής στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ούτε το θράσος που βλέπουμε σήμερα στην υπόθεση των παράνομων υποκλοπών.

Και για πολλά άλλα. Ας κάνει τη σύγκριση ο κόσμος. Ωφέλιμο θα είναι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: