3.11.22

Πόλεμος φθοράς στην κυβέρνηση μέσω… «γαλάζιων ακρίδων»...


Στην ημερήσια διάταξη της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται από εδώ και στο εξής οι αποκαλύψεις που σχετίζονται με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και τις πρακτικές «λεηλασίας» της κοινωνίας από το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Μετά τα σκάνδαλα Πάτση και Πιτσίκα και με τις αποκαλύψεις να συνεχίζονται, η Κουμουνδούρου δεν κρύβει ότι θα καταβάλει κάθε... προσπάθεια να δώσει συνέχεια με νέα στοιχεία και νέες υποθέσεις, επιχειρώντας να καταδείξει στην κοινωνία ότι εδώ δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά όπως ισχυρίζονται από την κυβέρνηση, αλλά είναι γενικευμένο φαινόμενο που αγγίζει τον πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Απώτερος στόχος της Κουμουνδούρου είναι προφανώς να καταφέρει πλήγματα στην κυβέρνηση, να επιτείνει την πολιτική και δημοσκοπική φθορά της και την απαξίωσή της από την κοινωνία, να αναδείξει ότι αποτυγχάνει και στα πεδία που θεωρεί προνομιακά της (οικονομική διαχείριση) και να υπογραμμίσει ότι θεωρεί πως απογοητεύει «γαλάζιους» κι ευρύτερα κεντρώους ψηφοφόρους μέσα από το μοτίβο έκνομων συμπεριφορών και πρακτικών που καταγράφονται καθ’ όλη την τριετία και ειδικά από την πανδημία και μετά.

Όλα αυτά ευελπιστούν από την Κουμουνδούρου πως θα εντείνουν την κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια και μπορεί να αποτελέσουν ένα έναυσμα ώστε η οργή να γίνει έμπρακτη διαμαρτυρία, αρχής γενομένης από την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Παρεμπιπτόντως από την Κουμουνδούρου έχουν σηκώσει το θέμα της απεργίας τις τελευταίες εβδομάδες, ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή έδωσε το μήνυμα της ανάγκης το κόμμα να ενεργοποιηθεί και να κινητοποιήσει μέλη, οπαδούς, φίλους και απλό κόσμο και να μην ζητάει από τους πολίτες να κάνουν υπομονή ώς τις εκλογές, ενώ συζητήθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδικαλισμό. Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα οργώνουν όλες τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας, ωστόσο δεν περιμένουν ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει κάποιο «μπαμ» και θα βγουν όλοι στον δρόμο κόντρα στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Θεωρούν όμως ότι η ερχόμενη απεργιακή κινητοποίηση και η συμμετοχή που θα καταγράψει μπορούν να σηματοδοτήσουν την απαρχή μιας αναθέρμανσης των εργατικών αγώνων έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας.

«Χτενίζουν» τα πάντα όλα

Από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. παραδέχονται ότι υπάρχουν πολλά τέτοια «διαμάντια» που θα βγουν στη φόρα το επόμενο διάστημα και μάλλον δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι προεξάρχοντος του τομεάρχη Διαφάνειας Παύλου Πολάκη, που έκανε τις αποκαλύψεις για τον Α. Πάτση, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χτενίζουν» τη Διαύγεια για τον εντοπισμό σκανδαλωδών συμβάσεων και γενικώς συγκεντρώνουν κάθε διαθέσιμη πληροφορία γύρω από ανάλογες υποθέσεις αδιαφάνειας, διασπάθισης χρήματος, εύνοιας «ημετέρων» και διαμόρφωσης στρατιών από «αρίστους» και golden boys στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν επιδρομή σε καλοπληρωμένες θέσεις του Δημοσίου και εποπτευόμενων οργανισμών και να αναλάβουν έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Με άλλα λόγια η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να «ξετινάξει» κανονικά τα σκάνδαλα, τα οποία ουσιαστικά έχει τιτλοφορήσει «γαλάζιες ακρίδες» – η φρασεολογία διαρκώς εμπλουτίζεται με νέους χαρακτηρισμούς, όπως «σμήνος ακρίδων» –, για να αναδείξει όλες τις πτυχές τους...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: