27.11.22

Νέα αποκάλυψη για παρακολούθηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα της ΕΥΠ...



Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και των Μ. Καραμαλάκη και Β. Βλάχου, καθώς σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του «Documento» παρακολουθούνταν με τον Κ. Βαξεβάνη να αφήνει αιχμές για πιθανό εκβιασμό τους
Δεν έχουν... τέλος οι σοβαρές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που «πνίγει» την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος προσπαθεί να στρέψει την πολιτική ατζέντα στις επικείμενες κάλπες με προεκλογικού τύπου περιοδείες και ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων.

ος.


Σήμερα το «Documento» προσθέτει κι άλλα ονόματα και μάλιστα από το στενό πυρήνα του υπουργικού συμβουλίου στην μακρά λίστα των παρακολουθήσεων υποστηρίζοντας πως στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator είχαν μπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως επίσης ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί όμως το γεγονός ότι, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, υπό παρακολούθηση τέθηκαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης. Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει πως κάποια από τα πρόσωπα είχαν τεθεί σε παρακολούθηση επειδή η υπηρεσιακή συμπεριφορά τους έχει προκαλέσει ερωτήματα. «Ήταν παρακολουθούμενα και εκβιαζόμενα»; αναρωτιέται ο δημοσιογράφος.


Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για την προκλητική αναφορά της κ. Βλάχου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν έκρινε ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Κι ενώ τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκ των οποίων αρκετοί υπουργοί, τηρούν σιγή ιχθύος παρότι φέρονται να είναι θύματα υποκλοπής, η Artemis Seaford γράφει στην Καθημερινή για το γεγονός ότι τελικά ήταν και εκείνη στα λίστα και ότι αισθάνεται μολυσμένη από ένα «ψηφιακό μεταδεδομένο νόσημα που σε κάνει τοξικό και, άθελά σου, επικίνδυνο, για τους ανθρώπους γύρω σου». 

υ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: