1.11.22

Αμοιβές 30.000 ευρώ τον μήνα στις σειρές...


...και φόβοι για «φούσκα» στην TV...

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές όσον αφορά την παραγωγή των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο ανταγωνισμός των τηλεοπτικών σταθμών, η ύπαρξη της επιδότησης του ΕΚΟΜΕ και η... παρουσία της ΕΡΤ στις παραγωγές σειρών έχουν εκτινάξει την αγορά στα ύψη. 

Η πορεία των περισσότερων σειρών, για τις οποίες έχουν δαπανηθεί σημαντικά κεφάλαια, δεν ήταν η αναμενόμενη και εκφράζεται πλέον η ανησυχία για σημαντική αλλαγή των δεδομένων την επόμενη σεζόν.

Είναι ενδεικτική η κατάσταση με τους ηθοποιούς, αφού οι συζητήσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και στις εταιρείες παραγωγής για τις αμοιβές έφτασαν μέχρι και τα 30.000 ευρώ τον μήνα. Και υπήρξαν τηλεοπτικοί σταθμοί που ενέκριναν τις αμοιβές αυτές, ανεβάζοντας κι άλλο το κόστος. 

Για την επόμενη σεζόν υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση των παραγωγών σε δύο κεντρικές ανά σεζόν για το σύνολο των σταθμών και αναζήτηση άλλων λύσεων στο πρόγραμμα. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Βαγγέλη Μαρινάκη θα μείνει στον τομέα, όπως και ο Alpha, ενώ ο ΑΝΤ1 με τις «Μάγισσες», την επόμενη σεζόν, ευελπιστεί πως θα κατακτήσει τη θέση που είχε ανοίγοντας νέους δρόμους στη μυθοπλασία, όπως έκανε με τις «Άγριες Μέλισσες»...

typologies.gra

Δεν υπάρχουν σχόλια: