7.10.22

Το αδιέξοδο της ηλεκτρονικής κάλπης και ο ΕΔΟΕΑΠ...


Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού. Η διοίκησή του επιμένει στις ηλεκτρονικές διαδικασίες, παρά το γεγονός πως δεν ισχύουν πλέον πουθενά μέτρα για πανδημία. 

Αποφασίστηκε η... συνέλευση να γίνει ηλεκτρονικά, εν μέσω σοβαρών καταγγελιών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων και κυρίως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οργανισμός μετά τις πρόσφατες περικοπές, που ρίχνουν το επίπεδο και την ποιότητα περίθαλψης και πρόνοιας στο επίπεδο του ΙΚΑ.

Το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο ΕΔΥΤΕ, ύψους 5.000 ευρώ, για χορήγηση των στοιχείων ασφαλισμένων-ψηφοφόρων στους τρεις υποψηφίους που έχασαν στις εκλογές του Νοεμβρίου 2021 και προσέφυγαν στον εισαγγελέα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Το πρόστιμο πρακτικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που είχαν γίνει πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με τις οποίες το σύστημα Ζευς που χρησιμοποιεί ο ΕΔΥΤΕ και διαφημίστηκε από το κοινό ψηφοδέλτιο των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ δεν εγγυάται τη μυστικότητα και το απόρρητο της ψηφοφορίας.

Τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων-ασφαλισμένων στο Ταμείο μπορούν να γίνουν φύλλο και φτερό οποιαδήποτε στιγμή και να χρησιμοποιηθούν σε δικαστικές διαμάχες. Θυμίζουμε πως οι τρεις υποψήφιοι που έμειναν εκτός του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προσέφυγαν στον εισαγγελέα για παραβίαση της μυστικής ψηφοφορίας και έλαβαν από εκεί απόφαση για τη χορήγηση των στοιχείων. 

Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει στα δικαστήρια, αποδεικνύει ωστόσο πως οι ηλεκτρονικές εκλογές στις οποίες επένδυσαν οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ και επέμεναν να επιβάλουν και στην ΕΣΗΕΑ παραβιάζουν τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως άλλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, όπως η ΟΛΜΕ, έχουν ζητήσει από την Αρχή να εκδώσει διαταγή για την απαγόρευση διενέργειας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όσον αφορά την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων, επειδή δεν υπάρχει εγγύηση για την ανωνυμία της ψήφου και είναι αδύνατη η ταυτοποίηση του χρήστη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: