31.10.22

Αναβρασμός στη «γαλάζια» Κ.Ο. για Πάτση και «κοριούς»...


Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τόσο μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Πάτση όσο... βέβαια και μετά τη στροφή 180 μοιρών του Συγκροτήματος Μαρινάκη, που από εκεί που διακήρυττε «υποκλοπές τέλος», τώρα επαναφέρει το θέμα και μάλιστα με τον πιο οδυνηρό για το μέγαρο Μαξίμου τρόπο, βάζοντας εμφατικά στο κάδρο της εισαγωγής του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα και της χρήσης του σε πολιτικά πρόσωπα τον μέχρι πρότινος στενότερο συνεργάτη και ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στελέχη της Ν.Δ. παρατηρούν ότι παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου να κλείσει το θέμα των υποκλοπών, η υπόθεση δεν κλείνει και εκτιμούν ότι στον δρόμο προς τις εκλογές θα παραμένει ανοιχτή και θα βγαίνουν διαρκώς νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Την ίδια ώρα «γαλάζιοι» βουλευτές που διαφωνούν με τα πεπραγμένα του μεγάρου Μαξίμου στο θέμα του σκανδάλου των υποκλοπών εξακολουθούν να αισθάνονται ότι έρχονται σε δύσκολη θέση, αφού δεν θέλουν με τίποτα να βγουν και να υπερασπιστούν τους πρωθυπουργικούς χειρισμούς και συνεχίζουν να αρνούνται να το κάνουν όσο και αν το Μαξίμου εκτόξευσε σε βάρος τους τη γνωστή απειλή, μέσω της περιβόητης διαρροής του περί «μαύρης λίστας» στην οποία ο κ. Μητσοτάκης τοποθετεί υπουργούς και βουλευτές του που δεν έχουν βγει να τον στηρίξουν για τις παρακολουθήσεις.

Εν τω μεταξύ αγανάκτηση προκαλεί, εκτός των υποκλοπών, και η υπόθεση Πάτση σε στελέχη της Ν.Δ., τα οποία θέτουν επίμονα το ερώτημα ποιος τον πρότεινε για υποψήφιο βουλευτή και ποιος ενέκρινε την υποψηφιότητά του το 2019. Και ποιος τον κάλυπτε, θα προσθέσουμε εμείς ρωτώντας ρητορικά αφού, όπως έχει αποδειχτεί, στο Μαξίμου όχι μόνο γνώριζαν τον βίο και την πολιτεία του (που ήταν δημοσίως γνωστά εδώ και δύο χρόνια) αλλά προσπάθησαν και να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, όπως έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Πάτσης, «καρφώνοντας» ότι βρισκόταν σε συνεργασία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γι’ αυτόν τον σκοπό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, «γαλάζια» στελέχη παρατηρούν ότι τόσο το σκάνδαλο των υποκλοπών όσο και το σκάνδαλο Πάτση λειτουργούν σωρευτικά και δημιουργούν μια διαβρωτική διαδικασία που θα κρατήσει και θα έχει συνέπειες για την κυβέρνηση...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: