30.10.22

Το Μητρώο γαλάζιων ακρίδων διευρύνεται...


Οι νέοι σκελετοί που βγαίνουν από τις γαλάζιες ντουλάπες προκαλούν αναταραχή στην κυβερνητική παράταξη, καθώς η αριστεία των απευθείας αναθέσεων περιλαμβάνει και τον στενό πρωθυπουργικό πυρήνα.


Η... Ρεβέκκα Πιτσίκα φέρεται ότι μέσω της εταιρείας People for Business έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛ.ΤΑ., ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Θεωρείται πρόσωπο που απολαμβάνει την αμέριστη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, καθώς ήταν σύμβουλός του για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού. Το 2016, μάλιστα, ανέλαβε την υλοποίηση του Μητρώου Στελεχών, που είχε διαφημιστεί ιδιαίτερα από τη Ν.Δ. ως όχημα ανανέωσης του κομματικού μηχανισμού. «Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση λίγο μετά τις σχετικές αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη.

Επιτελική πολυθεσία

Η περίοπτη θέση της κυρίας Πιτσίκα στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνεται και στην πολυθεσία της στο επιτελικό οικοδόμημα. Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού έχει τοποθετηθεί από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σε ομάδα εργασίας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050» και από το 2019 είναι διορισμένη -με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια- στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων. «Πάντως, η κυρία Πιτσίκα είναι πρότυπο “αριστείας” και εργατικότητας για τα νέα παιδιά που μένουν άνεργα επειδή δεν ξέρουν να “συντάξουν βιογραφικό”» τόνισε καυστικά ο Μάριος Κάτσης, που έφερε στο φως τα νέα στοιχεία.


Υπέρμαχος της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων


Υπό αυτό το πρίσμα, αποκτούν ειδικό ενδιαφέρον οι θεωρήσεις της Ρ. Πιτσίκα για τις εργασιακές σχέσεις. Σε ομιλία της παλαιότερα είχε επικροτήσει το γεγονός ότι η μερική και προσωρινή απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η εργασία από απόσταση (λόγω παγκοσμιοποίησης) ή από το σπίτι (λόγω τεχνολογίας) αρχίζουν να αποτελούν τη νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Σημειώνεται ότι η συνεργάτιδα του κ. Μητσοτάκη αναφέρει στο βιογραφικό της ότι είναι CEO της People for Business (PfB), μιας εταιρείας που στελεχώνει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων η Ρ. Πιτσίκα -κι ενώ οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, που έκλεινε το φύλλο, σιωπούσαν- υποστήριξε ότι μόνο το 20% των έργων του δημόσιου τομέα αποτελεί απευθείας αναθέσεις στην People for Business. Συμπλήρωσε ότι η εταιρεία της θα κινηθεί νομικά έναντι όσων τη συκοφαντούν.

Κωστας Σαββόπουλος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: