31.10.22

Υπεύθυνος ο πρωθυπουργός...


Όπως όλα δείχνουν, το σκάνδαλο με τις υποκλοπές δεν έχει τελειώσει, όπως έσπευσε να διατυμπανίσει η κυβέρνηση και φιλικά προς αυτήν μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο διάστημα. Αντιθέτως, έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Η ειρωνεία είναι ότι τη συνέχεια δίνουν τα... ίδια μέσα που παρέχουν ανεπιφύλακτη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μέσω της «Πατσειάδας» είχε βρει έναν «ωραίο» τρόπο ώστε η προσοχή της κοινής γνώμης να στραφεί μακριά από το τεράστιο σκάνδαλο παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Αλλά ήταν, άραγε, μόνο οι αντίπαλοι που βρίσκονταν σε καθεστώς παρακολούθησης; Τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου αποκαλύπτουν κάτι που όλοι συζητούσαν το προηγούμενο διάστημα όντας σίγουροι γι’ αυτό. Οι παρακολουθήσεις είχαν γενικότερο πλαίσιο δράσης, στο οποίο αναμφίβολα χωρούσαν κυβερνητικά στελέχη.

Διαβάζοντας προσεκτικά τα δημοσιεύματα διαπιστώνουμε ότι φωτογραφίζεται σε αυτά ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Το γεγονός ότι ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγ. Δημητριάδη, ήταν γνωστό στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους.

Πόσες φορές δεν αναβλήθηκε εκείνος ο διαβόητος πια διαγωνισμός για τις αστυνομικές ταυτότητες, για τον οποίο λέγεται ότι υπήρξε πεδίο μέγιστης αντιπαλότητας μεταξύ Χρυσοχοΐδη και Δημητριάδη;

Το ερώτημα που επανέρχεται για την κυβέρνηση είναι ο ρόλος και τι ακριβώς γνώριζε ο πρωθυπουργός για όλα όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί και για όσα έπονται. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα δηλώσει πλήρη άγνοια. Μπορούμε να τον πιστέψουμε; Ο ίδιος διαβεβαίωνε με στόμφο πως θα διαλευκανθεί πλήρως αυτή η ιστορία που υπονομεύει τη Δημοκρατία.

Παρά τις δεσμεύσεις, κανείς έως σήμερα δεν γνωρίζει για ποιους λόγους βρέθηκε υπό παρακολούθηση ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την ίδια ώρα βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης, είτε επικαλούνται το απόρρητο και δε μιλούν, είτε προστατεύονται από την κυβέρνηση και δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Κανείς επίσης δεν ξέρει αν τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους ευρωβουλευτές της επιτροπής Pega που έρχονται στην Αθήνα ή αν θα τους στείλει τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης νομίζει ότι έχει φύγει από το κάδρο της ευθύνης. Όλα όμως τον βάζουν ακριβώς στο κέντρο του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: