31.10.22

Κρεσέντο αλαζονείας...


Και για τον Πάτση φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ...

Μνημειώδης αποδείχθηκε η σημερινή εμφάνιση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα για το Μαξίμου.

Και οι σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου μας έδειξαν γιατί η κυβέρνηση κρυβόταν εδώ και... αρκετές ημέρες στις απανωτές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Πάτση, για τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, αλλά και για την επιστροφή του σκανδάλου των υποκλοπών στην επικαιρότητα.

Έπειτα, λοιπόν, από την αφωνία, το Μαξίμου επέλεγε να οχυρωθεί πίσω από τη γραμμή του «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», την αλαζονική αυτή πολιτική που έχει υπηρετήσει η κυβέρνηση σχεδόν από την πρώτη ημέρα της εκλογής της.

Τι μας είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόσο κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση όσο και κατά τις ερωτήσεις;

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ηθικολογία και σκανδαλολογία» 

Επέστρεψε στην εποχή της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης, τα capital controls, την έφοδο στο Νομισματοκοπείο, τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών, την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης, τη φορομπηχτική πολιτική κατά της μεσαίας τάξης, το σχέδιο άλωσης της δικαιοσύνης, την απόπειρα εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων».

Αναγνώρισε μεν ότι υπήρξαν «αστοχίες» στην επιλογή του συγκεκριμένου βουλευτή για τα ψηφοδέλτια, αλλά μπήκε, εμμέσως, στη γραμμή που έδωσε νωρίς το πρωί στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι ο Πάτσης τα έκανε όλα αυτά με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επέρριψε ευθύνες για τους πλειστηριασμούς στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, ο αριθμός των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών ανήλθε σε 17.125. Το 2019, με βάση το πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκαν 18.421 πλειστηριασμοί. Το 2020 και το 2021 οι πλειστηριασμοί κυμάνθηκαν περίπου στις 10.000 ανά έτος και το 2022 κυμάνθηκαν στις 30.000 περίπου. Από αυτούς κατοικίες αφορά περίπου το ένα τρίτο. Τα κοράκια για τα οποία μιλάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς το 2018 και το 2019 ήταν περιστέρια».

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να παινέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση αναγιγνώσκει τα λάθη της γρήγορα, τα αναγνωρίζει με γενναιότητα και προχωρά σε λύσεις. Δεν καλύπτει πολιτικά ούτε βάζει προβλήματα κάτω από το χαλί. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα καλύπτει πολιτικά στελέχη του που έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο».

Τοποθετήθηκε και για την υπόθεση του Κολωνού με την φερόμενη εμπλοκή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι «εμείς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς, η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ, δεν πολιτευόμαστε με χυδαία hashtags ούτε αφήνουμε άθλια υπονοούμενα», παρά το γεγονός ότι χθες για κάποια στιγμή ήταν πρώτο trend στο twitter ακριβώς ένα τέτοιο χυδαίο hashtag κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχείρησε να υποβαθμίσει τις νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές 
επαναλαμβάνοντας πως το ελληνικό κράτος δεν έχει προμηθευθεί το predator ούτε κάποιο άλλο κακόβουλο λογισμικό και ότι αυτό έχει αποδειχθεί από όλες τις εν εξελίξει διαδικασίες.

Και όλα αυτά την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραμένει άφαντος, πότε κάνοντας ποδήλατο στην Ήπειρο και πότε πηγαίνοντας στη Λιθουανία, αφήνοντας πίσω όλο το σύστημα της Ν.Δ. να τον λιβανίζει για τη διαγραφή Πάτση.

Η ικανότητα απάτης και λεηλασίας, κριτήριο επιλογής συνεργατών

Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση κρατά πολύ ψηλά τους τόνους με τον Νάσο Ηλιόπουλο να ζητά εκ νέου  την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες.

«Ο κ. Πάτσης ήταν γνωστός στη ΝΔ, το 2015 τον είχαν κόψει από τα ψηφοδέλτια. Η κυρία Μπακογιάννη είχε βρεθεί με τον κ. Πάτση σε επιχειρηματικό του ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Το να ακούμε από την ίδια ότι δεν έγινε σωστή έρευνα για την περίπτωσή του προκαλεί τουλάχιστον γέλιο», σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ "Ελλάδα FM". Τόνισε ότι όμως «το πιο σοβαρό είναι ότι αυτή η ιστορία επισύρει ποινικές ευθύνες». «Ο Ανδρέας Πάτσης έχει παραβιάσει τον νόμο», είπε, «με αυτά που έχει κάνει δεν μπορεί να είναι πλέον στη Βουλή- οι εταιρείες που έχει και 1 εκατ. απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ. Η διαγραφή του από τη ΝΔ δεν φτάνει».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ αυστηρά κριτήρια για το πώς επιλέγει τους συνεργάτες του, όπως φαίνεται», «μέσα στα κριτήρια είναι η ικανότητα απάτης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Ερωτηθείς και για «την εμπλοκή της προέδρου του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ Ρεβέκκας Πιτσίκα στην υπόθεση», ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «κομβικό είναι σε αυτή την περίπτωση το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, που από το 2019 αυξήθηκε 8 δισ. ευρώ προς την εφορία και άλλα τόσα προς τον ΕΦΚΑ». 

«Σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει ακρίβεια και ενεργειακή κρίση, με 44 χιλιάδες πλειστηριασμούς μόνο για φέτος, με ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από ανθρώπους σαν τον κ. Πάτση -την ώρα αυτή- η στενότατη συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η κυρία Πιτσίκα, που έχει πάρει 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ δήθεν για να δίνει συμβουλές για στελέχωση, έχει δύο διορισμούς. Και άλλες τόσες είναι οι καταγγελίες που ερευνώνται για την ίδια», ανέφερε. 

Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τη σχέση της κυρίας Πιτσίκα με την "Τειρεσίας" «που αφορούν συμβάσεις και προνομιακό δανεισμό», ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να ερευνούμε τις υποθέσεις σαν τις παραπάνω και με στοιχεία θα πιέζουμε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις».

Σημείωσε πως «το πιο κρίσιμο απ' όλα την ώρα αυτή είναι ότι χρειαζόμαστε μια διαφορετική πολιτική για το ιδιωτικό χρέος, που θα περιλαμβάνει ρύθμιση και διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους και επιστροφή του πλαισίου προστασίας για την πρώτη κατοικία».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι «η κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά και να βάλει τα όρια, διεκδικώντας την πολιτική αλλαγή»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: