31.10.22

Στόχος το κεντρώο προφίλ Μητσοτάκη...


Οι αποκαλύψεις του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμφίβολα ένα ισχυρό ταρακούνημα στην υπνωτισμένη κοινωνία από... τα διαρκή μικρά και μεγάλα σκάνδαλα που εν τη γενέσει τους απαξιώθηκαν συστημικά. Ο Παύλος Πολάκης πήρε τα εύσημα από τον κομματικό μηχανισμό και οι αποκαλύψεις ήταν ταυτόχρονα και ευκαιρία για συσπείρωση στη αφετηρία του εκλογικού μαραθώνιου.

Τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη πρώτης γραμμής να ακολουθούν, βγάζει προς τα έξω ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Και μόνο η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ήταν από μόνη της είδηση και δείγμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λειαίνει τις σχέσεις του με τα media και τους εκδότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου και κυρίως θέμα timing για μια συνέντευξη και στο MEGA.

Το κάλεσμα του κ. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να παίξουν μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου φαίνεται να αποδίδει με τη βοήθεια και της κυβερνητικής ωρίμανσης, την ώρα που η ΝΔ έχει αρχίσει να μαζεύει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπια της.

Συνολικά τα στελέχη κινούνται σε μια πιο συγκροτημένη αντιπολιτευτική τακτική με τις εστίες αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση να εκλείπουν αισθητά στο λίγο αυτό διάστημα που έχει μεσολαβήσει.
Για ένα κόμμα βέβαια σαν το ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή την ανθρωπογεωγραφία το στοίχημα να διατηρήσει το τέμπο είναι ένα ζητούμενο.

Ο συντονισμός των πυρών πάντως είναι εμφανής με τον Γιώργο Κατρούγακλο ως τομεάρχης εξωτερικών να επιχειρεί να εκθέσει για το θέμα Πάτση συνολικά τη ΝΔ φέρνοντας το θέμα του βουλευτή Γρεβενών στη Βουλή με αφορμή νεότερες αποκαλύψεις για ταξίδια του κ. Πάτση στο Κόσοβο με τον άνθρωπο που δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομο να διατηρεί εξωχώριες εταιρείες ως Βουλευτής και να κάνει δουλειές με το Δημόσιο όντας βουλευτής να εμφανίζεται να εκπροσωπεί τη χώρα σε ια ευαίσθητη περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια.

Ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Παύλος Πολάκη που αυτή τη φορά με τις αποκαλύψεις για τον εκλεκτό του προέδρου της ΝΔ Ανδρέα Πάτση προκάλεσαν αίσθηση και αντιδράσεις σε όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα.

Οι αποκαλύψεις γύρω από τον εκλεκτό της ηγεσίας της ΝΔ έφεραν στο προσκήνιο αυτό που επι χρόνια και από την εποχή της πανδημίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για το γαλάζιο πάρτι που στήθηκε με δικαιολογία την πανδημία και με κάλυψη της Αριστεία.

Τώρα ο επικεφαλής του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τις καταγγελίες στο facebook και τις λεκτικές ακροβασίες σε μια στοχευμένη και με στοιχεία καραμπινάτη περίπτωση μπαταχτσή, κολλητού και εκλεκτού.

Μάλιστα η αποκάλυψη προκάλεσε και σειρά θετικών σχολίων μέσα στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο κ. Πολάκης που τεκμηρίωσε και «έδεσε» τον βίο και την πολιτεία του μεγαλοδικηγόρου Ανδρέα Πάτση δέχτηκε τα εύσημα ακόμη και από εκείνους που στο παρελθόν του έχουν ασκήσει σκληρή κριτική είτε με κεντροαριστερό είτε με αριστερό πρόσημο για τη στάση και τη συμπεριφορά του που «έκανε κακό» ή «χαλούσε» την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούσε τροχοπέδη στην πορεία ωρίμανσης και του κυβερνητικού προφίλ του.

Τα πυρά δεν περιορίζονται μόνο στην Αριστεία της ΝΔ που αποτέλεσε δομικό στοιχείο της προεκλογικής αναρρίχησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. Η αποκάλυψη για την άλλοτε εκλεκτή «κυνηγό γαλάζιων στελεχών» Ρεβέκκα Πιτσίκα ήταν ένα ακόμη ράπισμα στο ηθικό πλεονέκτημα της «αριστείας».

Τα πυρά στρέφονται τώρα και στον Κεντρώο τεχνοκρατισμό που λάνσαρε ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιώντας στελέχη της σημιτικής φουρνιάς και με τα οποία φιλοτέχνησε επί τρια χρόνια το κεντρώο προφίλ του.

Στο στόχαστρο με αποκαλυπτικές πτυχές για σπατάλη δημοσίου πλούτου μπήκε και ο Κυριάκος Πειρρακάκης. Μετά το πάρτι της opinion poll σειρά πήρε η ONEX με τον κ. Πολάκη σε ανάρτησή του να μιλά για «νταβατζιλίκι» στα ΕΛΤΑ με τις ευλογίες του εποπτεύοντος υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης που έφτασε στο δυσθεώρητο ποσό των 50εκατ.€..

Οι συνεχείς αποκαλύψεις με επίκεντρο έναν από τους δημοφιλέστερους και χαμηλών τόνων υπουργό με ρίζες στην διακυβέρνηση Σημίτη πλήττουν καίρια και τον τεχνοκρατισμό του κ. Μητσοτάκη και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν και μια πτυχή του Κέντρου που πρωταγωνίστησε στο στήσιμο του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: