31.10.22

Ανησυχία για τα τεθωρακισμένα...


Την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα... Marder αντί να αντικαταστήσουν τα BMP1 που αποσύρονται από τα νησιά, θα τοποθετηθούν στον Έβρο.

Η διαπίστωση πως με την απόσυρση των BMP1 που πηγαίνουν στην Ουκρανία τα ελληνικά νησιά παραμένουν αφύλακτα δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία στην αξιωματική αντιπολίτευση σε μία χρονική στιγμή που το πολιτικό σκηνικό ταλανίζεται από το σκάνδαλο «γαλάζιες ακρίδες» με πρωταγωνιστή τον μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση αλλά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που συνδέουν ευθέως τον ανιψιό του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη με την «άφιξη» του κακόβουλου λογισμικού Predator στην χώρα μας για παρακολουθήσεις και κυβερνητικών στελεχών.

Κατά την επίσκεψή του στην ΕΑΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε αυτό που έχει ήδη καταγγείλει αρκετές φορές στη Βουλή, ότι δηλαδή ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υπογράψει γιγαντιαία εξοπλιστικά προγράμματα (Γαλλία, ΗΠΑ) δεν έχει μεριμνήσει μέρος της κατασκευής τους “ούτε βίδα” αναφέρουν στελέχη του κόμματος, να ανατεθεί στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία κι αυτό παρότι οι αμυντικές συμφωνίες ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένες με τα ελληνικά εργοστάσια.

Το πολιτικό σκηνικό παραμένει φορτισμένο μετά τις εξωφρενικές αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Πάτση και τις εξωβουλευτικές δραστηριότητές του διαγραφέντος βουλευτή της ΝΔ καθώς όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου “εκτός από κοράκι του τραπεζικού συστήματος που αγόρασε κόκκινα δάνεια για να πλουτίζει πάνω στο οικονομικό δράμα χιλιάδων ανθρώπων είναι κι ένας κοινός μπαταχτσής. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικαλείται δημοσιεύμα του Docomento βάση του οποίου ο κ. Πάτσης έχει αιτηθεί και έχει υπαχθεί σε ρύθμιση αναδιάρθρωσης οφειλών για σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ σε ΕΦΚΑ και δικαστικούς επιμελητές. Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Δημοκρατίας” την ώρα που η ΝΔ πέφτει από τα σύννεφα για την υπόθεση Πάτση και η κυρία Μπακογιάννη λέει ότι η ΝΔ άργησε να κάνει έρευνα για το θέμα, η ίδια συμμετείχε το Μάρτιο του 2015 σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για στήριξη και προβολή της ελληνοτουρκικής δικηγορικής εταιρείας που συνίδρυσε ο κ. Πάτσης και στην οποία παραβρέθηκαν σημαντικοί Έλληνες και Τούρκοι τραπεζικοί παράγοντες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί όμως εξηγήσεις και για τις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν παρακολουθούσε μόνο τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και τους ίδιους τους υπουργούς της, ιδίως εκείνους με τους οποίους δεν υπήρχαν τόσο ομαλές σχέσεις. Κι ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε αμφισβήτηση των δημοσιευμάτων επιμένοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευθεί το κακόβουλο λογισμικό Predator το Βήμα αποκάλυψε πως το spyware ήρθε στην Αθήνα από την Κύπρο με ενέργειες και του πρωθυπουργικού ανιψιού κ. Δημητριάδη.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι ο “κονσιλιέρι” κ. Δημητριάδης αναδεικνύεται πλέον στο πρόσωπο κλειδί ενός καλά οργανωμένου παράνομου συστήματος πολιτικών και οικονομικών εκβιασμών, που συγκέντρωνε ευαίσθητες πληροφορίες για πρόσωπα, οι οποίες δεν ξέρει κανείς σε ποια χέρια βρίσκονται σήμερα”.

Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου πρωθυπουργού της χώρας τα τελευταία χρόνια και πως “οι ημέρες της αλαζονείας του είναι μετρημένες”.

Σημειωτέον πως τις επόμενες ημέρες έρχεται στην Αθήνα η επιτροπή Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διερευνήσει ακριβώς τη “δραστηριότητα” του Predator στη χώρα μας έπειτα από καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για χρήση του λογισμικού από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης παρότι ζητήθηκε δεν θα συναντηθεί με την Επιτροπή και όπως έχει γίνει γνωστό εκ μέρους του θα παρουσιαστεί ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: