30.10.22

Πλιάτσικο...


Ο Πάτσης και η Πιτσίκα δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις ούτε «αστοχία υλικού» στη Ν.Δ. Αντιθέτως, είναι ο ορισμός της περί «αριστείας» αντίληψης στον κόσμο του κρατικοδίαιτου νεοφιλελευθερισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο... νεοφιλελευθερισμός της… ακρίδας. Ταγμένοι «αυτοδημιούργητοι» αντικρατιστές που τρέφονται αχόρταγα από τον κουβά με το κρατικό χρήμα όταν βρεθούν στα πράγματα οι ίδιοι ή οι ισχυροί φίλοι τους.


Πρόκειται ακριβώς για το σύστημα εξουσίας στο οποίο προΐσταται ο σημερινός πρωθυπουργός. Ένα άθροισμα στελεχών, παραγόντων, οικονομικών, πολιτικών και όχι μόνο όπου ο ένας δουλεύει για τον άλλο και στο τέλος όλοι δουλεύουν για το μεγάλο αφεντικό. Η Ν.Δ. έφερε το νέο που δίνει στο πιάτο των funds την πρώτη κατοικία της μεσαίας τάξης, από το οποίο ο Πάτσης έβγαζε το παντεσπάνι του, ψήφιζε ως βουλευτής και στη συνέχεια με εξώδικα απειλούσε πολίτες για χρέη 15.000 ευρώ, ενώ ο γιος του τελούσε χρέη υπευθύνου της Ν.Δ. για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων. Η Πιτσίκα, κορυφαίο στέλεχος, αρμόδια για το μητρώο στελεχών, δεν προλάβαινε να μετρήσει τις απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δημόσιους οργανισμούς για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της.

Οι όψιμες διαγραφές και τα υποκριτικά «δεν ξέραμε, δεν γνωρίζαμε» δεν πείθουν κανέναν. Δεν πείθουν τους πολίτες που δεν τα βγάζουν πέρα μετά τις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα, ούτε τη μεσαία τάξη που πίστεψε τις υποσχέσεις και την εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας και σήμερα βρίσκεται με τα «κοράκια» μέσα στη Βουλή, αγωνιώντας να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να μην καταλήξει το σπίτι τους στους συνεργάτες του κυρίου Πάτση.

Ο Πάτσης και η Πιτσίκα είναι η εικόνα και ομοίωση του Κ. Μητσοτάκη και του συστήματός του. Ενός συστήματος κυνικών πλιατσικολόγων, που αν έχει κάτι να προσφέρει στη χώρα και στους πολίτες είναι η ανατροπή του.

Σπυρος Ραπανακης (avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: