31.10.22

«Ορθοπεταλιά» στο… βουνό των σκανδάλων...


Με τη φορεσιά του ανέμελου ποδηλάτη πρωθυπουργού που για μία ακόμα φορά περνά «μερικές στιγμές χαλάρωσης» στην -γνωστή του πλέον- Αρίστη των Ιωαννίνων επιχείρησε... το Μέγαρο Μαξίμου να εμφανίσει το Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του τριημέρου, καθώς αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και το κυβερνητικό παράκεντρο παρακολουθήσεων αυξάνουν την πίεση, άλλες αποκαλύψεις για τη δράση του Ανδρέα Πάτση και την υποστήριξη της οικογένειας τον βάζουν ακόμα περισσότερο στο κάδρο των ευθυνών και σειρά σκανδάλων πνίγουν την αυλή του.

Ένας πρωθυπουργός που μέσα σε λίγες ημέρες θα έβλεπε τη ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου να τον «κρεμάει στα μανταλάκια», και μάλιστα για ένα θέμα που έχουν γίνει τα αδύνατα δυνατά για να κηρυχθεί το «τέλος» όπως με το σκάνδαλο των υποκλοπών, θα ήταν «με την πλάτη στον τoίχο». Πολλώ δε μάλλον, ένας πρωθυπουργός που πριν τις αποκαλύψεις του Βήματος και των Νέων το Σαββατοκύριακο, έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο βουλευτή της απολύτου προσωπικής του επιλογής, μαζί με σειρά υπουργών.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάντως, το σαββατοκύριακο ήταν μια ακόμα ευκαιρία για να επενδύσει στο lifestyle, με τον ηλεκτρονικό Τύπο να πλημμυρίζει με φωτογραφίες του την ώρα που ξαποσταίνει δίπλα στο ακριβό του ποδήλατο, ανάμεσα σε απλούς πολίτες στο Ζαγόρι. Όπως έγινε γνωστό, για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αρίστη, για την οποία το documentonews.gr έχει γράψει πως πληροφορίες θέλουν τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι «να ετοιμάζει το ησυχαστήριό της στον Άγιο Μηνά στην Αρίστη, σε οικόπεδο που φέρεται να έχει αγοράσει».

Την ώρα που ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αναπαρήγαγε τις φωτογραφίες ξεγνοιασιάς του πρωθυπουργού, ο όμιλος Μαρινάκη κήρυξε «υποκλοπών συνέχεια» με δύο δημοσιεύματα που αφενός αναδεικνύουν τον ρόλο Δημητριάδη και την εμπλοκή ατόμων γνωστών ή από το περιβάλλον του στη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator στη χώρα μας, και αφετέρου, εμφανίζουν ένα κυβερνητικό κέντρο παρακολουθήσεων που είχε στο στόχαστρο ακόμα και υπουργό. Το δημοσίευμα φωτογραφίζει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που σιωπά καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί υποψήφιος βουλευτής για τις επερχόμενες εκλογές, ενώ στο κάδρο μπαίνουν και άλλα πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται κατά βάση για πληροφορίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί, όμως αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το συγκρότημα που στηρίζει την κυβέρνηση αποφασίζει να μπει τόσο δυναμικά στο θέμα. Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή, αποστολή της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA θα βρίσκονται στη χώρα μας. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής θέλουν τους ευρωβουλευτές να επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα των συναντήσεων και τον Κυρ. Μητσοτάκη, όμως μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει πως ο ίδιος δεν προτίθεται να τους δει, καθώς «ότι είχε να πει, το είπε».

Την ίδια ώρα, το σκάνδαλο Πάτση γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα, με τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο να μην αρκεί για να γλιτώσει το κόμμα και τους υπουργούς που εμπλέκονται, αλλά να εξελίσσεται σε ένδειξη ενοχής. Το Documento της Κυριακής αποκάλυψε εκτός των άλλων πως ο εν λόγω βουλευτής-κοράκι κόκκινων δανείων είχε υπαχθεί και σε ρύθμιση για αναδιάρθρωση οφειλών σχεδόν 700.000 ευρώ, γεγονός που εκθέτει ακόμα περισσότερο τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Ακόμα, οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ακουμπούν και την αδερφή του πρωθυπουργού, αφού η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται στο πλευρό του βουλευτή όταν ακόμα ήταν μόνο επιχειρηματίας, ακόμα και σε εκδήλωση για τις επιχειρήσεις του στην Τουρκία.

Μία ακόμα αποκάλυψη των τελευταίων ημερών που βαραίνει προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφορά το πρόσωπο της συμβούλου του και προέδρου του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αποκαλύφθηκε, η Ρεβέκκα Πιτσίκα έχει εισπράξει συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει πως πρόκειται για απευθείας αναθέσεις και εκείνη να υποστηρίζει πως πρόκειται για διαγωνισμούς, χωρίς οι αποκαλύψεις αυτές να είναι οι τελευταίες. Επιπλέον, η Ρ. Πιτσίκα φέρεται να έχει διοριστεί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, καθώς και από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σε Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050». Σε κάθε περίπτωση, αποκαλύπτεται πως ένα ακόμα δεξί χέρι του Κυρ. Μητσοτάκη κρατούσε κρατικό κουτάλι.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως εκτεθειμένη βρίσκεται η κυβέρνηση και ο Κυρ. Μητσοτάκης και από την έτερη αποκάλυψη του Documento, για τον εμφανιζόμενο ως «λογογράφο» του πρωθυπουργού, διπλωματικό υπάλληλο Θ. Ζαφειράκο που έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα σχετικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της έκδοσης παράνομων βιζών στην Ινδία όταν ήταν πρόξενος έναντι αμοιβής. Όπως αποκαλύφθηκε, ούτε το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε ουσιαστικά μέτρα για τον εν λόγω πρώην συνεργάτη του Γιώργου Κουμουτσάκου, παρότι αποδεδειγμένα το πρωθυπουργικό γραφείο είχε ενημερωθεί εγγράφως για την υπόθεσή και τους ισχυρισμούς του.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, το Μέγαρο Μαξίμου εμφάνισε γραμμές άμυνας συκοφαντίας και ανύπαρκτων απαντήσεων. Για τα δημοσιεύματα των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε σε επίθεση στο δημοσίευμα ως «γεμάτο εικασίες» και «αναπαραγωγή μύθων». Για τον «λογογράφο» επεφύλαξε μία υβριστική επίθεση στο Documento και πάλι χωρίς απαντήσεις. Και εμβόλιμα, μία… αποκάλυψη της ταυτότητας ενός άνδρα που φέρεται να συνομίλησε με τη 12χρονη του Κολωνού, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που άμεσα διεγράφη και επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως μεγαλοστέλεχος. Προφανής στόχος ο συμψηφισμός με την επιχείρηση συγκάλυψης που εδώ και εβδομάδες λαμβάνει χώρα στην ζοφερή υπόθεση του βιασμού του κοριτσιού και του κατηγορούμενου για μαστροπεία, γαλάζιου κομματάρχη, Η. Μίχου.

Σημειώνεται πως τα παραπάνω αποτελούν μόνον τις νεότερες πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα ενόσω ο πρωθυπουργός… απολάμβανε μερικές στιγμές χαλάρωσης στην Αρίστη και στα Ζαγόρια. Όπως έγινε γνωστό, Δευτέρα και Τρίτη θα βρεθεί σε Λιθουανία και Εσθονία, πιθανότατα με ατζέντα έντονα ΝΑΤΟϊκή...

Mηνάς Κωνσταντίνου

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: