8.10.22

Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε βενζινάδικο στην Ιρλανδία...


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας σε πρατήριο καυσίμων στην κομητεία Ντόνεγκαλ στην Ιρλανδία, έπειτα από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων το απόγευμα της Παρασκευής. Μέχρι στιγμής... έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.

Οι διασώστες αναζητούν τους εγκλωβισμένους με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, καθώς από την έκρηξη στο βενζινάδικο στο χωριό Κρίσλο καταστράφηκαν παρακείμενες κατοικίες και διαμερίσματα, εγκλωβίζοντας στα συντρίμμια άγνωστο αριθμό ανθρώπων.
 

Η έκρηξη που έγινε περίπου στις 15.15 τοπική ώρα ακούστηκε αρκετά μίλια μακριά, ωστόσο η ύπαρξη θυμάτων επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ. Εξαιτίας της κατέρρευσε η οροφή διώροφης πολυκατοικίας, σκεπάζοντας τον αύλειο χώρο με μπάζα και γυαλιά. το συγκρότημα κτιρίων όπου βρισκόταν το βενζινάδικο περιελάμβανε επίσης εμπορικό κατάστημα, κατάστημα τροφίμων και ταχυδρομείο. 

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής, της ακτοφυλακής, ασθενοφόρα και ελικόπτερα ανέσυραν και μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομείο στην πόλη Κέτερκενι, 20 χιλιόμετρα μακριά. Για να βοηθήσουν στις έρευνες για εγκλωβισμένους έφτασε στην περιοχή και ειδική ομάδα από τη Βόρεια Ιρλανδία.


Σύμφωνα με τον βουλευτή του Σιν Φέιν, Πιρς Ντόχερτι, η τοποθεσία αυτή είναι πολυσύχναστη, καθώς πολίτες παραλαμβάνουν τις συντάξεις τους από το ταχυδρομείο, γονείς παίρνουν τα παιδιά τους από το γειτονικό σχολείο και ψωνίζουν στα καταστήματα.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδία, Μίχαελ Μάρτιν, μίλησε για «σκοτεινές μέρες» για το Ντόνεγκαλ και την Ιρλανδία. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι σήμερα με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και όσους τραυματίστηκαν στην καταστροφική έκρηξη στο Κρίσλαου», είπε, σημειώνοντας ότι όλοι οι πολίτες της χώρας «είναι μουδιασμένοι από την ίδια αίσθηση σοκ και απόλυτης καταστροφής».

Σύμφωνα με κοινοτικό σύμβουλο που μίλησε στο BBC της Βόρειας Ιρλανδίας, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου και πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: