24.10.22

"Ποιον θα ψηφίζες αν είχαμε εκλογές την Κυριακή;"...



Πάμε ξανά.
Σήμερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι, αναρτώ στο twitter ενα λεγόμενο poll (μέτρηση) με το ερώτημα: "Ποιον θα ψηφίζες αν είχαμε εκλογές την Κυριακή;"
Μέσα σε... πέντε ώρες έχουν "ψηφίσει" γύρω στις 4.000 με τα εξής αποτελέσματα (περίπου): Συριζα 51%, ΝΔ 28%, Άλλο κόμμα 17%, ΔΞ/ΔΑ 4%.  Μεταξύ μας: Θεωρώ την πλάστιγγα σε τέτοια έκταση μη ρεαλιστική.
Ξαφνικά μέσα σε 20 λεπτά προστίθενται 1.600 "ψήφοι" που πάνε κατά 90 με 92% στη ΝΔ κι αλλάζουν το αποτέλεσμα: ΝΔ 40%, Σύριζα 38%, Άλλο κόμμα 18%, ΔΞΔΑ 4%.
Αυτή τη νεοδημοκρατική "επίθεση" δεν τη θεωρώ ούτε πειστική ούτε τυχαία. Κάποιος κινητοποίησε μερικές εκατοντάδες.
Κι αναρωτιέμαι: Μα τόσο πολύ ανησυχούν Μαξίμου και Πειραιώς τι θα βγάλει μια ούτως η άλλως ερασιτεχνική, αυθόρμητη αλλά και χωρίς επιστημονική μεθοδολογία μέτρηση ώστε να βάλουν μπροστά τα τρόλ και μπότ για να ψηφίσουν;
Η μέτρηση συνεχίζεται. Για μιαμιση μέρα ακόμη. Στο μεταξύ: Ο Σύριζα πήρε ξανα "κεφάλι", δυο τρεις μονάδες. Χωρίς αυτό να σημαίνει, σε αυτό το στάδιο, πολλά πράγματα.
Ενδιαφέρον θα έχει το τελικό αποτέλεσμα. Ια σας κρατήσει ενήμερους/ες.
ΥΓ 1. Στο ερώτημα γιατί δεν περιαλαβα ονομαστικ΄'α αλλά κόμματα,μ η απάντηση απλή: Το twitter επιτρέπει μόνο 4 εναλλακτικές απαντήσεις.
ΥΓ 2. Μετά τη σημερινή εξέλιξη αποφάσισα: Θα επαναλαμβάνω το ίδιο ερώτημα/μέτρηση από εδώ και πέρα κάθε Δευτέρα μέχρι τις εκλογές. Ίσως η σύγκριση στοιχείων μας βοηθήσει να καταλάβουμε () τι γίνεται στην κοινωνία () τι θα συμβεί στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: