4.10.22

Ανοίγει τη βεντάλια της αντιπολίτευσης...


Η κινητικότητα που υπάρχει στους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται μέσω των συνεχών ανακοινώσεων του κόμματος και φανερώνει τη βούληση της Κουμουνδούρου να επεκτείνει... την κριτική της σε όλα τα πεδία και ειδικότερα σε αυτά που θεωρούνται προνομιακά για την κυβέρνηση. Το «χτύπημα» για τα εθνικά ζητήματα ήταν διπλό. Πρώτον, για την παρουσία του πρωθυπουργού στην Πράγα ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σκωπτικά έκανε λόγο για άλλη μια μεγάλη επιτυχία της διπλωματίας του κ. Μητσοτάκη. «Επειτα από 7 δισ. εξοπλιστικά και την ελληνογαλλική συμφωνία, η Τουρκία προσκαλείται χωρίς όρους στη σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας που πρότεινε ο πρόεδρος Μακρόν. Κανένα κόστος δεν εισπράττει για την επιθετικότητά της», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δεύτερη παρέμβαση αφορούσε την υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης. Από την Κουμουνδούρου σχολίασαν πως «η Τουρκία ανακοινώνει για πρώτη φορά έρευνες δυτικά του 28ου μεσημβρινού στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση ενός παράνομου μνημονίου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμη σημαντική εθνική υποχώρηση, που επιβεβαιώνει την απόλυτη αποτυχία του δόγματος του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου”».

Στην ατζέντα εξακολουθούν να βρίσκονται οι παρακολουθήσεις, καθώς τα πορίσματα των κομμάτων, η συζήτηση στην ολομέλεια, αλλά και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα είναι τα σημεία που θα κορυφωθεί η κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Νάσος Ηλιόπουλος με δήλωσή του τόνισε πως «η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή στη Europol, ζητώντας να χρησιμοποιήσει εκ νέου τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών». Πρόσθεσε ότι «η PEGA στην επιστολή κάνει λόγο ρητά για απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να διαλευκάνει την υπόθεση».

Η οικονομία θα παραμείνει σταθερά στην κορυφή της ατζέντας. Ο Αλέξης Χαρίτσης με παρέμβασή του ανέφερε πως η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις: «Ο πληθωρισμός στη χώρα μας για τον Σεπτέμβρη είχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ενώ οι νέες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης θα ξεπεράσουν το 10%». Ο τομεάρχης Οικονομίας επανέλαβε το αίτημα για άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. «Ο σαρωτικός ΦΠΑ και η επιδότηση της αισχροκέρδειας σφραγίζουν τον προϋπολογισμό», ήταν το σχόλιο της Εφης Αχτσιόγλου, προϊδεάζοντας για μια σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για το κορυφαίο νομοσχέδιο της χώρας.

Επιστροφή Κουρουμπλή
Ηταν θέμα χρόνου για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που συμμετείχε κανονικά στις συνεδριακές διαδικασίες και είχε αποφασιστεί πως θα κατέβει υποψήφιος, να επανέλθει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής συνομίλησε τηλεφωνικά με την Ολγα Γεροβασίλη και αποφασίστηκε η επανένταξή του στην Κ.Ο. του κόμματος...

Αντώνης Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: