10.9.22

Live η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ...



Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χορήγηση δεύτερης επιταγής ακρίβειας σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους με τη μορφή έκτακτου επιδόματος αλλά και πρόσθετο πακέτο καταστολής της ενεργειακής ακρίβειας...
Αναχώματα απέναντι στον καταιγισμό των πληθωριστικών πυρών αναζητά το Μαξίμου. Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, θα επικεντρωθεί σε πρόσθετο πακέτο καταστολής της ενεργειακής ακρίβειας ωστόσο είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο καθώς το σφυροκόπημα παραμένει ισχυρό, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις καλοκαιρινές υπερ-πτήσεις του πληθωρισμού.


Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ. η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χορήγηση δεύτερης επιταγής ακρίβειας σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους με τη μορφή έκτακτου επιδόματος, αλλά και:

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1/1/2023, πράγμα που σημαίνει αύξηση των καθαρών αποδοχών για όσους λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ μικτά.
Στη διατήρηση και το 2023 των μειωμένων εισφορών για εργαζόμενους και εργοδότες με προοπτική περαιτέρω μείωσης ανάλογα με τις δημοσιονομικές αντοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: