2.9.22

Τι κατέθεσαν οι ιατροδικαστές για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας...



Ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου κατέθεσαν σήμερα οι Νίκος Καρακούσης και Νίκος Καλογρηάς, οι ιατροδικαστές που έχουν συντάξει τη νέα έκθεση για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας, με το πόρισμά τους να ενοχοποιεί την Ρούλα Πισπιρίγκου...

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών και ο ιατροδικαστής, στις πολύωρες καταθέσεις τους, επιβεβαίωσαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα επιστημονικά τους συμπεράσματα. 

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι το πόρισμά τους συμπεραίνει πως τα δύο παιδιά πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο και όχι από παθολογικά αίτια, γεγονός που είχε καθοριστική σημασία στο να ασκηθεί στη μητέρα τους και νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.


Ανάμεσα σε άλλα, στο πόρισμα αναφέρουν ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: